Friday, August 8, 2008

08.08.08- of a day, a birthday n a lovely day..

WAAHHHH!!!
Indahnye hari ini..
08/08/08..
8 ogos 2008...

hari ini,
akak kpd best fren aku,
JAJA!!!
akn mngikat prtalian suami isteri..
siap buat website lg tu wdding dorg..
EIGHT
bestnye..
kawin pn buat website..
huhu..

okla,
saya xnak cter pasal wedding tu pn..
sbb sy x pegi pn wedding tu..
hee~
tp mungkin sy pegi wedding seblah laki,
kat kl lg 2 mnggu..

07/08/08
7 OGOS 2008..
stelah skian lame trseksa dek penyiksaan yg x trhingga oleh YM..
akhirnye, pnyiksaan itu tlah berakhir..
da bleh sign in!!
yeay!!

aritu, sy pegi klas mcm biase..
x ponteng ye..
:)
saya baik..
dan rmai juga yg mngakui statement itu..
jadi, tidak perlu utk berdebat utk topik tersebut ye..
x sperti sesetengah manusia yang perlu berdebat utk mngukuhkan statement bahawa die hensem,,
owh,
butakah dunia??

malam itu,
jam 8.30 saya ade briefing utk treasure hunt..
owh yeah..
x saba sgt nk mengelilingi perak ni..
bese mengelilingi ipoh je..
tu pn still x ingt gak jln2 die..
haih..
time tu jmpe ramai gak manusia2 1st year 1st sem..
ingtkan xde langsung,
sbb sperti yg dikhabarkan kpd saya,
hanya team sy je yg 1st year 1st join treasure hunt tu..
emmmm,
pape je la..


abis briefing kol 9.30..
pastu ajk aiman makan kt fud court tmn maju..
owh ye..
lupe pule..
saya kerap kali brtanye kpd mici tentang projek KAMI mlm itu..
namun, jwpn beliau trlalu subjektif..
saya tidak dpt mrungkai prsoalan2 yg brmain2 di fikiran sy..
jadi, mungkin dgn makan sy dpt merungkaikannya..
MUNGKIN ~

lpas mkn,
gi 7E..
pastu jumpe ............
owh..
perlukah ak mnyebut nama mereka?
yela2..
jmpe afif ngan fatin..
ade lg org lain,
tp x prasan lak..
dorg juge brcerita pasal projek KAMI malam itu..
"pape nnt msg ak k"

itu mrupakan kata2 saya seblum beredar..
smpai je utp,
trus balik bilik..
ingt nk siap2 utk projek KAMI..
tp bru 13 saat msuk bilik,
mici da pnggl name ak..
haih..
awal bebenor..
xpela,
saya join je die..
die ajak naik kete die..
ingt nk rider je..
besh sket..

SCENE 1.. tasik dpan msjid..

"weh, kat sini ade org la.. buat kt tempat lain laa.."
"btol gak tu, ape kate kite buat kat tmpat parking seblah mph??"
"ok2 , jom2.."

KAMI brgerak ke tmpat yg tlah dirancang..

SCENE 2.. tempat parking sebelah MPH..

"weh, kalo buat kat cni nak mkn kat mane?? x open sgt ke tempat ni??"
"btol gak tu, abis nk buat kat mane??"
"ape kate kite buat kat usm ke, heliburton ke, dkt ngan LH ke??"

prasaan marah yg sgt2 panas sedang mmbuak2 dlm diri ku, hanya mnunngu masa utk memuntahkan lahar panas yg dirasakan dapat mmberikan impak yg besar kpada KAMI..

tp semua itu disimpan ...

SCENE 3.. dalam kereta.. dkat simpang 3..(kereta sedang berhenti)

"weh, nak buat kat mane ni?? kat usm ke LH?? nak parking kat mane ni??"
"....................." --------> xtau dorg ckp ape dlm fon..
"OOOO, kat LH ek??"
"...................."
"laaa, kat USM ke ??"
"..................."
"OK2"

kami meneruskan prjalanan yg pjg ke USM..
walaupn dr V2 nak ke USM hanya mengambil masa 10 minit dgn brjalan kaki..
tp kami mngambil mase satu jam utk ke sana..
wahhhh,
sgt indah malam itu...
tp xpe..
projek KAMI msti ditruskan walau badai melanda sekali pun..

setelah berada di USM,
KAMI memulakan langkah pertama..
menigisi air di dlm belon...
waaa...
mcm nk buat HARI KELUARGA KEDAI RUNCIT AH FONG jee..
saya isi dlm 10 belon gak r..
tp 4 pecah..
:)




ANTARA WATAK2 ANTAGONIS DLM PROJEK KAMI..



OWH BELON...

ok2..
setelah semua mengambil port masing2 di tempat yg dipilih sendiri..
kami memulakan langkah pertama..
ATTACK ABIB!!!!
hiyaaa...
ksian die..
abis basah..
ish2..
senanye die bukan watak utama pn..
cme watak sampingan yg sgt famous..
mungkin juge TERfamous..
pape jela..

ok2,
kami kmbali ke port masing2 smbil abib mengejar bonzer..
huhu..
padan muka korg..
smbil bonzer berlari itu,
beliau trnampak sesuatu..
MALAM JUMAAT KAN..
wuwuwuwuwuwu.
ape tu??

ok2,
smbil ktorg mnunngu watak utama smpai di set..
KAMI brsembang2 kosong..
masih lagi memikirkan cara2 utk mengejutkan mereka yg sudah pasti akan trkjut..
"ape kata kalo kite buat cmni............................."
"HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA"
satu idea yg xleh trime dek akal fikiran yg waras bru saja di uar uarkan..
pecah perut kami gelak..
dan tidak kurang juge ade yg pecah belon..
aduhhh..
jagela belon tu elok2..
ish2..

"COMING2!!!"
watak utama sudah menghampiri set..
"eh, bile nak baling ni ek??"
(mungkin itu yg difikirkan oleh aza)
"ah, baling jela"

puuuuufffffffffffffff....
setitik pn x kene watak utama...
sgt la jauh lg..
haih,. haih..
"kami yg macho2 ni tnggu time dorg dtg lg dkt"
bile da dkat je...
pufffff...
puffff..
puffff.
puffff...

bunyi belon jatuh diiringi oleh hilai tawa rakan2..
n x lupe juge hilai jeritan watak utama..

1
2
3

mode:senyap sepi......

suasana malam yg hingar bingar dek jeritan, tawa dan bunyi belon pecah tbe2 sunyi...
KENAPA??
MENGAPA??

di satu sudut dr USM..
manusia brbaju biru mnghampiri kami dgn langkah seorang perwira..
"weh, pak guard, pak guard.. blah, blah"

berbekalkan muka yg x bersalah, kami berjalan ke arah lain,
tp utk mnuju ke USM..
setelah di USM, kami brcerita ttg pngalaman masing2..
setelah beberapa ketika..
semua watak berada di USM..
dan kami bergelak ketawa..
smbil mnyanyikan lagu...

ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN JUFRI..
ALLAH SELAMATKAN KAMU...

hepy besday JUFRI!!!!
smbil potong kek,
kami bergelak ketawa,
dan brsembang2 ttg prasaan yg dialami oleh hero dan heroin pada mlm itu..

BAWAH NI GAMBAR2 YG DIAMBIL MALAM TU...


WATAK2 KEJAM DAN KEJI..



KAMI GEMBIRA MALAM ITU..



MICI SUKAKAN KEK..



NAK CAKAP APE PASAL DORG NI??



JUFRI BERSAMA KEK HARI LAHIRNYA..


SILA MENJAMU SELERA.. WALAUPN XDE SELERA..


PROP PENTING MALAM ITU..

okla,
jutaa, ribuan, ratusan, puluhan, belasan terima kasih diucapkan kpd watak2 yg memainkan peranan malam itu..
antaranya:

JUFRI sbg WATAK UTAMA(HERO)
SARAH sbg WATAK UTAMA(HEROIN)
MICI sbg ORG JAHAT 1 (pengacara majlis)
LAN sbg ORG JAHAT 2 (pengatur upacara)
JUGAH sbg ORG SANGAT JAHAT 1( pengucar kacir majlis)
BONZER sbg ORG SANGAT JAHAT 2( pengacau majlis) :)
AFIF sbg ORG TAK BERSALAH 1(role-model)
IKHWAN sbg ORG TAK BERSALAH 2
IRA sbg ORG TAK BERSALAH 3
AZA sbg ORG TAK BERSALAH 4(pemula majlis)
ANIS sbg ORG TAK BERSALAH 5(pemandu)
(rmai btol org x bersalah malam tu)
FATIN sbg PEMBULI 1(SUKA BULI ORG BAIK!!)
MIRA sbg PEMBULI 2(pelukis belon)
JEDAI sbg ORG BAIK
FATUL sbg ORG SANGAT BAIK(penyeri majlis) :)

ade sape2 lg ke yg trtnggal ek??
hmm,
xde kot..
rasenye tula watak2 yg memainkan pranan dlm projek KAMI smlm..
kudos utk korg!!

THANX SGT2..
jufri mnghargai korg..
:)

7 komen busuk:

eli.suhaili said...

wahh!
seronoknya projek KAMI!
hepi burfday jufri !
*bole bayangkan korang punya plan mlm tu mcm mana*

E=MC2 said...

huhu..
projek KAMI sgt kejam.
smpai org yg x bersalah pn kene attack..
nape u x join skali smlm??
hee~

ella elma said...

the project was actually turned out according to the plan. congrats to projek KAMI!
happy birthday jufri!

E=MC2 said...

owh??
it was planned??
haha..
mcm x je..
evrythng was so last minute..
huhu..
tp slack mase tu pak guard dtg..
ish, sebok jela die..

eli.suhaili said...

ehehe~

fatul!
story us about ur latest journey td! treasure hunt !
cepat cepat ! ;D

aBiR aBhAr said...

kenapa nama KAMI?

KAMI tu bkn copyright reserved utk team volley kita ke?

nk kena sue ke ni fatul?

E=MC2 said...

haha..
itu KAMI SAHAJA..
yg ni projek KAMI..
So,2 bnde yg brbeza ye..
no saman2..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008