Saturday, August 9, 2008

of a treasure, a question and a ghost...

owh sabtu..
mungkinkah dirimu akan seperti ari2 yg sebelumnya??
mungkin juga tidak..
kerana sesuatu akan brlaku pada hari sabtu..
apekah die??


JUMAAT, 8 OGOS 2008..
hari ini tidak seindah biasa..
tiada yg menarik slepas meraikan hari jadi jufri..
namun,
hati ku berdetak dgn sgt kuat shingga mampu ku dengar setiap detik..

cehhh,
nk gi treasure hunt je pn..
mcm nak kawin je..

okla,
crite ini brmula........

"FATUL!!! BANGUN!!! DA KOL 6.30 DA NI!!! CPAT R!!!!"

sape plak ni??
nk wat lawak lak..
awal lg kot..

(saya bangun smbil tgk jam)

"eh, da 6.30??!!! aku set jam kol 6!! nape x bunyi!!!"

agak kelam juga v2b-233 di tika itu..
waahhhhh,
nk bangge sket ni..
ariti 1st time ak bangun kol 6.30..~
:)
xpnah2 dibuat lg seblum ni( sem ni ye)
pastu trus mandi plak tu..
tringt zaman kat skola dlu..
bgn lmbt je dpt rotan..
huhu..

fatul!! sambung cter please..!!!

:)

lpas da mndi , smayang, make up..
saya trus gi bilik abi,
laaa...
ade lg org yg lmbt rupenye..
abi ni mmg r..
nk kene btol!!

kami mrupakan kereta yg ke 14 smpai pada hari tu..
owh..
n kalo nk tau, no kat kereta kami no 1!!!
:)
tp dun judge a book by its cover..
kami x sehebat juara~
:P



YEAH!! NO 1!!!


ROTI ITU SGT SUSAH UTK DIKUNYAH..


MENYESAL AK AMIG GMBR DORG..


KUDOS TO MICI'S KELISA..

dlm pkul 7.45,
kami dilepaskan..
mksud saya,
kereta kami dilepaskan utk bergerak..

"taik,taik,taik,taik,taik,taik,taik"

itula ungkapan prtama kami setelah berlepas..
huhu..
masyaallah.. bnyk benor taik lembu,kerbau, watsoever kat situ..
nak elak pn still kene gak...
huhu..

1ST destination!!- xtau kat mane..

durhhh..
cmne ni..
n tbe2, kami jmpe abib n the gang..
abib n the gang dianggotai oleh abib sndiri, fatin , anis dan mira..
owh yea,
tidak lupe juge kpd team adeera..
yg dianggotai oleh adeera sndiri, diyanah, beeha n ade sorg tu yg ku x ingt namanya..
sorry~
:)
n sorry to adeera also sbb x bg tau die nk buat ape..
hehe~
:P
sbaliknye kami mmberikan jeliran lidah kpd beliau..
kami harap itu mmbantu pasukan anda ye adeera..

kami mmbazir mase dgn agak lame di sini..
siap patah balik lg tu..
haih,
tp xpe..
kami truskan prjalanan..

kalo nk cter ktorg mkn roti dlm kereta mcm x besh je..
so, sy nk cter ape yg sy rasekan besh..

smase dlm prjalanan,
kami prlu mncari jwpn2 utk soalan yg tlah disediakan kpd kami..
jwpn die sng je..
cari nama kdai je..
tp masalahnye,
soalan die amatlah sangat mnyelaputi lapisan pemikiran kami yg sudah sememangnye cetek ni..
jadi, sudah semestinya kami mmrlukan mase tmbahan utk melakukan pemikiran penalti..
huhu..
tp xpe..
sume tu tetap tak melemahkan smngt kami yg sudah lemah itu..

KELLIE'S CASTLE......................

shhhhhhhhh,
ade ssuatu yg brlaku kpd kami ktika berada di sana..
sy berbelah bagi sama ada utk mnceritakannya atau tidak..
krn bg sy, ape yg jd sudah pn terjadi..
dan mungkin ade hikmah di sebalik ape yg trjadi..
krn gmbr yg akn sy paparkan mungkin akn mngejutkan anda semua..
jadi, anda dinasihatkan utk ditemani oleh org dewasa ..
esp eli..
suroh sape2 tmankan u..
:P

hmmm..
kat kellis, ktorg dpt 3 soalan..
soalan die xde r sng sgt..
n x ssh sgt gak..
tp sronok gak r..
smpai je istana tu,
tmpat 1st sy nak msuk....
NARROW DARK PATH TO KELLIE SMITH'S WINE CELLAR..
difahamkan bahawa bilik ini ditutup kpd org awam ats sebab2 trtntu..
tp ntah knape,
pd hari itu, pintu itu trbuka luas..
seolah2 memanggil kami masuk ...

prtama kali sy msuk,
owh, xde ape2 pn dlm ni..

namun, spt sy mahu melihat kmbali di dlm bilik itu..
tp kali ini sy mmanggil rakan2 sy..
mici, abir dan ijat...
ijat masuk dlm sorg2 dgn torch light..
diikuti sy dgn lampu henfon..
dan juga abir dan mici..
setelah bberapa ketika,
sy mrase spt mahu mngambil gmbr..
i took a random pic of ijat..
which look lyke this...



its up 4 u to decide wat is dat..
.....
scary huh??
its even scary when u r the one who took the pic..
huhu..
tp xperlu nk tkut pn..
sbb kte x kcau die..
n die xkan kcau kte..

OK2..
ckup sudah mnakutkan anda semua dan diri saya juga..
itu mrupakan kali prtama sy smpai di kellis..
mmg besh r..
dpt naik tmpat tnggi..
waaaa...
besh2..


BESHNYE KALO UMAH AKU KAT CNI..


KAMI LEPAK LAMA DI SINI..


KETIKA GAMBAR INI DIAMBIL, TGN SY MENGGIGIL


NICE VIEW!!


DI SINI LA TMPAT YG SAYA MAKSUDKAN DI ATAS..


PIECE OF KELLIS..


TAK BERANI NAK AMIK GMBR KAT CNI..


NICE..


TEMPAT SEMBAHYANG..

sudah puas melihat gmbr??
ok,
mari kte ke destinasi brikutnya ya..

TAMAN HERBA..

di sini,
tiade ape yg mnarik brlaku..
kami prlu mncari jwpn kpd soalan yg dkemukakan..
tp besh la..
1st time dtg situ..
so, kpd sape2 yg x pnah dtg tu,
sile la dtg,
bwk anak branak, adk bradik, jiran tetangga n ahli dewan rakyat skali..

destinasi berikutnya..

GUA TEMPURUNG..

jeng3..
kat cni pn agk besh gak r..
otw nak ke cni mmg besh,
jln die mmg seswai nk buat anda rase spt brade di buaian..
besh2..
smpai je kat sane,
prkare 1st ktorg kene buat ialah..

melastik tin..
waaa,
sounds lyke kampung boy rite..
tp besh laa..
walaupn kami x dpt melastik satu tin pn,
ttp it was a nice experience..
*rugi x berlatih kat fun fair*

ok,
KAMI TAK DAPAT LASTIK SATU TIN PUN..
there's a consequence 4 dat..
haaa,,
hukuman die mmg berat laa..
lg berat dr kene cuci toilet..
ktorg kene mkn stuffs ..
i really mean it..
STUFFS..
n it was sux..
ktorg kene mkn garlic, mengkudu, sos cili, telur mentah, asam jawa n ade satu lg bnde yg ktorg xtau ape bnde tu..
huhu..
sgt memualkan..
kalo korg tgk muke ktorg time tu mmg comel r..
ade brother tu siap amik gmbr saya dan abi utk dijadikan montaj lg..
huu~
*segan la plak*
tp ktorg x dpt amik gmbr time mkn..
huhu..
sedihnye..
ni je yg ktorg mmpu amik..


IJAT JATUH KE DALAM GAUNG.. :)


CAHAYA KEIMANAN.. HUU~


SCENERY OF GUA TEMPURUNG


ABIR MENGEJAR SESUATU YG X PASTI..

comel kan abir lari??
haha..
abi mrupakan watak penting ari itu..
nnt sy akn critakan kenapa..
:)

ok,
sudah selesai tugasan kami di gua tempurung,
kami meneruskan perjalanan..

KUALA WOH......

owh,
di sini juga besh..
bleh kate sume tmpat besh r..
tp teammates kate kt cni la plng besh..
mungkin juge jika org yg brkate itu adlah org yg kene blng ngan air..
:)

seperti biasa,
kami xtau ape aktiviti yg akn diadakan di stiap checkpoint..
tp kami dgr bunyi deruan arus sungai yg mmanggil2 kami...
yes!!
mandi sungai!!
weeehhuuu...
smpai je kat sungai,
kami kecewa krn x dpt mandi sungai,
sebaliknya kami hanya prlu meredah sungai dan kmudian mengisi air sungai dlm plastik..
aduhhh,
kecewa sungguh!!
tp xpe..
isi air pn isi jela..
besh gak..

tp the best part was,
sorg kene tutup mate,
n kene blng air dlm plastik tu..
pastu the other 3 will catch it..
nk dijadikan crite,
saya la yg prlu ditutup mata..
mici dan ijat pegang baju utk mnangkap plastik berisi air tu..
dan abir..
haha..
die prlu mnjage di blakang mereka..

kami ade 5 kali balingan,
BALINGAN PERTAMA...

"ok, ready??"

"ready2"

1
2
3
4
5

puuuiiissshhhhh....
bunyi plastik berisi air jatuh ke tanah..
alamak,
cmne leh jatuh lak ni...
tp the best part was ,
plastik tu senanye jatuh kat atas muka abi..
haha..
padan muka abi...
:P
abis basah baju die..
weeee...
x mndi sungai dpt mandi air sungai pn jadi la kan..


KAMI GEMBIRA!!!

BUS STAND AT KAMPUNG GAJAH..

kat cni la tmpt yg ktorg amik mase plng lame nk cari jwpn..
ktorg kene cari jwpn utk soalan
JARINGAN TEMPAT MAKAN..
taukah anda jwpnnya??
kalo jwpn anda food court dan cyber cafe..
anda amat sangat salah!!

jwpn die adelah TMNET..
anda fikirlah ape sebab kpd jwpn itu..
sy sudah trlalu penat utk brfikir utk kali kedua..
huhu..

KOMPLEKS TUNTUNG DI BOTA KANAN..

kat cni pn besh gak r..
ingt tak sy pnah gtau yg abi mrupakan watak pnting td?
skarang sy akn gtau knape..

di kompleks tuntung,
tugasan kami adlah utk mngambil gmbr kami brsama2 dgn tuntung..
tp kami msti mnunjukkan kasih syg yg x berbelah bagi..
mcm mane tu??
huhu..
lu pikirla sorg2..

time tu kami(mici,ijat dan saya) sudah brsedia dgn tuntung masing2..
tapi abi??
owh..
abi masih lg cube mnangkap salah seekor tuntung dr brpuluh yg ade kat situ..
seekor je pn..
sgt la lame mase yg diambil oleh beliau..
cbe bayangkan aksi seseorg mnangkap ayam..
haaa, bgitulah aksi abi..
:P
setelah mncuba hampir sekian lama,
akhirnya,
abi brjaya juga..

TAHNIAH ABI!!

1
2

puuffffffff
tuntung yg dipegang oleh abi jatuh...
aduhhh,
xde kasih syg langsung abi ni..
ish2..

1
2
3

pufffffff
tuntung yg dipegang oleh mici pula yg jatuh..
owh tidak!!!
hatiku mmberontak..
mana kasih syg yg spatutnye mereka tunjukkan..
huhu..

malangnya,
kami xde gmbr ktika brsama2 dgn tuntung..
huhu..
x dpt bayangkan kasih syg yg saya tnjukkan kpd tuntung sy..
:)


ADA SESUATU YG MNARIK MENGENAI GMBR INI..

hari smakin petang,
kami mneruskan prjalanan lg..

KEDAI RAHMATH DI TMN MAJU.. :)

di sini,
kami juga mngambil masa yg agk lama utk mmbeli treasure..
sy ulang kmbali
MEMBELI TREASURE..
huhu..

kami diberi satu soalan,
ini contohnya,
"minuman panggil emas dan tulang"

jadi kami prlu mncari treasure yg sedemikian rupa..
kami mmbeli anlene gold..
tp setelah difikir kembali,
kami mmbeli marigold HL..
huhu..
baik utk tulang ye..

setelah sejam kami brade di sana,
kami buntu utk mncari jwpn kpd satu soalan..
soalan trsbut brbunyi bgini..

"dua org kembar di atas kapal sedang memancing udang untuk tmbahan makan malam mereka"

anda tau jwpnnya??
x prlu pikir laa..
sudah trlambat..
huhu..

dgn prasaan yg sedih + gembira, kami mneruskan prjalanan ke UTP..
walaupn x dpt satu lg treasure,
namun kami sgt gembira dgn ape yg tlah brlaku..

kputusan diumumkan pada kam 9 mlm..
kami yg mrupakan grup no1 x mng ape2..
huhu..
as i said earlier..
:)
tp xpe.
yg penting bg kami adlah frenship dan juga experience yg kami dpt..
itu sudah cukup utk memuaskan ati kami setelah mmbyr rm30.50
huhu..



KAMI KELETIHAN...


OWH, PANAS!!

kami akn pastikan grup (ding)kuasa 4 akan join lg nex year..
dan akn pstikan grup kami mng!!
yeah!!
:)

8 komen busuk:

eli.suhaili said...

urghhhhh !!
jeles nya beta !!!
mau join gak next year !
wuwuwuwu~

seronok seronok !
dengar roommate citer pn seronok !
urgh ! jeles jeles !

(banyak betul gmbar korang. ni bercuti ke berlumba ? :P )
kesian abir. ahahah !

*tanda seru di setiap ayat komen melambangkan saya sgt excited ! ;D

E=MC2 said...

haha..
sile la join..
mmg sg besh.
ktorg pn nk join lg nex yer..

ahaha..
senanye ade lg gmbr..
tp xnak upload semua..
nnt org muntah plak tgk..
huhu..

tu kire sket la..
eli!!
x tkut ke tgk hantu tu??

ella elma said...

omg jeles gler nyesal x joinn!
xpe next year u'll be seeing my redcar joinin the race. woo-ho.

E=MC2 said...

hehe..
ha, join laa..
i can guess who'll be in ur grup..
u, eli, mae n sarah..
kan kan~

ish,
xde sape ke yg tkut tgk gmbr kat kellie's castle tu??

aBiR aBhAr said...

wah penceritaan yg sgt baek !
sgt2 real !!!
rase macam muka ni masih lagi basah dgn air sungai !!
btw, sgt best gile treasure hunt ni !
seriously !
(sambil menunjukkan gigi ketika menaip!)

dan encik fatul, gambar hantu tu anda salah bulatkan !
sebab tu tak takut !
ade byk hantu dalam gamba tu..!
(aku nmpak pocong, ade gak hantu comel, ade gak muka org!)
x yah bulatkan!
biar mereka tafsir!

weh, aku pencinta haiwan la!
cuma tuntung x cintai aku!
xpe2..!
lps ni aku practise pegang tenggiling mahupun alligator..!!
dan
aku akan practise makan bawang putih serta pelbagai lagi STUFFS pelik2.. !!
ngee

SANGAT BEST!!

eli.suhaili said...

abir cuba berlagak cam animal-lover, ye ke ? :P
siap nak pektis mkn 'stuff' nanti,
awat awal2 da bajet kalah ke ?
ahahah :P
eli tak nmpak sgt la hantu tu, syok lg tgk gamba korang posing posing !
ehehe

E=MC2 said...

abir..

trime kasih atas pujian anda.
kembang juga idung saya ..

aku bulatkan gmbr tu sbb yg tu plng obvious..

ko pncinte haiwan ye??
mungkin juge pncinte haiwan skarang ni prlu blaja cmne cara utk memegang tuntung..

E=MC2 said...

eli..

abir mmg bgitu..
suke mmbayangkan impian bliau scare kritikal..
contohnye sgt obvious..

bleh bace dlm blog die..
haih..

lorh..
eli x nmpk ke??
die yg dlm bulatan merah tu..
tp org ckp ade yg lain lg..
ntah r..
huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008