Tuesday, August 12, 2008

saya sayang awak!!!

jutaan, ribuan, ratusan, puluhan, belasan maaf diminta..
ku susun 10 jari tangan dan 10 jari kaki memohon ampun,
bkn nak mnjatuhkan maruah kaum hawa,
tp gmbr2 yg akn dipaparkan sgt comel..
x dpt nk tahan diri drpd x post bnde ni..
hee~
:)
sory ye..

"baiklah murid2, hari ni ckgu nak ajar 3 subjek skaligus kpd kalian semua, ini berikutan ckgu2 bg subjek yg lain terpaksa menghadiri ceramah multilevel marketing tajaan syarikat ah seng.."

"baiklah cikgu"

"ok, cikgu akan mulakan dgn subjek matematik terlebih dahulu ye.. hari ni ckgu akan ajar kalian mengenai rumus baru iaitu...."



"mudah bukan?? anda semua hanya perlu memahami fakta penting iaitu time=money.. maka, walau ape pn prkare yg brkaitan dgn time, maka itu adalah money.. faham setakat ini?? "

seorang murid bingkas bangun lalu bertanya,

"cikgu2, kenapa women same dgn money square??"

"soalan yg bagus.. baiklah, ckgu akan terangkan.. begini, jika anda keluar dgn seorg wanita, anda memerlukan sekurang2nya rm10 utk mmblanje mereka makan.. tp jika anda keluar dgn mereka seharian, maka, anda memerlukan lebih drpd rm10, oleh itu, sudah jelas bahwa anda memerlukan dua kali ganda duit dlm poket anda utk keluar dgn seorg wanita.."

"owh, terima kasih ckgu"

murid trsebut membuka dompetnya smbil mengerut dahi....

"baiklah murid2, kita sambung plajaran kta dgn subjek kimia.. kimia bukanlah satu subjek yg ssh.. kte hanya perlu bnyk mmbace dan memahami fakta2 yg penting sahaja.."



"ok, dlm jadual berkala unsur, ade plbagai jenis unsur.. tapi, harini ckgu nk highlight kan kat unsur woman.. unsur ini ditemui oleh kaum adam.. dan seperti yg tertera dlm rajah, unsur ini mmpunyai jisim atom sekitar 55 kg.. namun saintis tlah menemui bahawa ada juga unsur ini yg seberat shingga 225kg.."

"mcm mane kite nak knal unsur ni ckgu??"

"baiklah, spt setiap unsur yg lain, unsur ini juga mmpunyai ciri2 fizikal dan kimia.. bagi ciri fizikal, unsur ini cepat panas.. difahamkan bhw unsur ini tidak mmpunyai tahap kepanasan yg trtntu.. oleh itu, ia agak bahaya jika tidak pndai utk mendekatinya.."

"ciri kimia plak ckgu??"

"ciri kimia pula adalah dari segi penurunan.. dalam tindakan redox, jika unsur woman dan man brtindak, maka, yg terhasil adalah kasih sayang dan mungkin juga akan melahirkan unsur lain iaitu bayi.. namun, tindakan trsebut akan melepaskan money.. jadi, kita prlu sgt berhati2 ketika mendekati unsur trsbut.. amaran keras juga perlu diambil kira juga iaitu, unsur woman dan man perlu ada satu bonding yg sgt kuat dan halal supaya mekanisma2 lain yg akan datang dan cube memutuskan bonding itu dapat dihalang.."

"ape kegunaan unsur ni ckgu??"

"ok, unsur ini ada bnyk kegunaan sebenarnya, sama ada baik atau buruk.. tapi ckgu akan trangkan yg baik shj.. unsur ini sgt penting utk merelease tension, jika anda ada masalah, bleh mncari unsur ini krn ia mrupakan unsur yg sgt baik dan bleh diharapkan.. selain itu, unsur ini juga dpt mmbuatkan hidup anda bahagia.. jika anda sering mrasekan hidup anda kosong, maka, carilah unsur ini krn ia dapat membahagiakan anda.."

seorang murid trsengih2 slepas ckgu abis brbicara..

"OK, kita sambung dgn subjek sterusnya.. subjek ini mrupakan subjek paling senang di alam semesta.. prcayalah,.. anda smua sudah tntu tau subjek ape bukan?? ok, kte sambung dgn subjek statistik pula ye..



"tajuk kta pada kali ini ialah chances of man winning an argument.. jika man dan woman brsame, maka, pluang utk trjadinya argument adalah stinggi 100%.. cinta dimulakan dgn couple atau dating.. kebiasaannya, jika pasangan brgaduh pada ktika ini, woman akan lebih mudah utk mngalah sbb bg mereka, itu adalah satu2nya man dalam hidup mereka.. kmudian, hubungan dilanjutkan lg dgn mngikat tali prtunangan.. pda ktika ini, pluang utk seorg man utk memenangi argument adalah rendah krn kdua2 pasangan mmpunyai goal masng2.. contohnya, satu pasangan brgaduh utk memilih tarikh prkahwinan mereka, si man ckp buat tahun ni, woman ckp 10 tahun lg.. mereka akan brgaduh trlebih dahulu, kmudian, mereka akn mmbuat kputusan yg tidak mnguntugkan kdua2 blah pihak.. iaitu brkahwin dalam masa 5 tahun lg.. anda dpt bayangkan tak??"

"dapat ckgu!!"

"ckgu, bagaiman pula pasangan yg sudah mndirikan rumahtangga??"

"bg pasangan itu, agak kompleks juga.. ini adalah krn lelaki tiada langsung pluang utk memenangi sbarang argument.. mungkin krn apabila usia smakin mningkat, prasaan syg trhadap satu sama lain smakin brkurang dan masing2 mmpunyai ego yg tnggi.. jadi, utk menyelamatkan keadaan, lelaki akn mengalah dan membiarkan woman utk memenangi argument trsbut.."

"baiklah, itulah sahaja subjek2 yg sy perlu ajar pada hari ini, ada siapa2 yg mahu mnyampaikan intiha sndiri??"

"saya cikgu!!"

murid trsebut kemudiannya berjalan ke hadapan kelas dan mengambil marker pen utk menulis..



murid trsebut kmudiannya mmberikan penerangan,

"woman adalah sesuatu yg kompleks, jika dilihat pada rajah di atas, man adalah sesuatu yg simple, hanya straight to the point.. hanya dgn satu butang, segalanya boleh trjadi.. tetapi sebaliknya bg woman, prlu set btol2, pastikan butang yg btol tlah di adjust.. krn jika tidak, kita akan mngalami kjutan yg amat sgt atau mungkin juga akn di brikan hukuman yg tidak trhingga.."



" selain itu, kita juga dpt prhatikan peta di atas.. itu merupakan peta pusat beli belah yg baru dibuka di Tronoh.. brbekalkan misi utk membeli seluar di Gap, female dan male brmula di petak permulaan yg sama.. male dgn selambanya berjalan trus ke Gap tanpa melihat kiri dan kanan.. bg female pula, mereka akan singgah di toilet dahulu, setelah 10 minit, mereka meneruskan perjalanan ke F.O.S.. tanpa membeli apa2, mereka brjalan lenggang mnuju ke Watson.. setelah mmborong beberapa jnis barang, mereka brjalan lenggang lg ke kedai yg jual teddy bear.. setelah puas membelek serta memicit2 teddy bear yg gebu2, mereka kluar dgn slumbernye dr kdai itu tanpa memikirkan perasaan tuan punye kedai.. kmudian, mereka akan ke G2000.. setelah membelek2 baju yg ada, mereka sedar bahawa tiada baju yg masuk dgn jiwa mereka, lalu mereka keluar dr kdai trsebut.. selepas itu, mereka ke kedai BODYSHOP.. setelah mncuba kesemua prfume yg dijual, mereka akhirnya membeli sabun mandi yg berharga rm10.. dgn bau wangi dr prfume prcuma mereka meneruskan prjalanan ke McD.. mereka order french fries, chicken mcdeluxe dan air.. mereka mengambil masa 1 jam utk makan sambil mengumpat tentang mamat hensem yg mereka jumpa sebentar td.. dan akhrnya, bru mereka sedar bahawa mereka dtg sane hanya utk membeli sehelai seluar.."

"wah!! bagus sungguh penerangan awak!! trima kasih"

"sama2 cikgu"

murid trsebut duduk sambil di usha slack oleh kawan2 perempuannya..

"baiklah murid2, smpai sini shaja prjumpaan kta.. kte jumpa lg dlm kelas yg seterusnya ok.. owh ya, seblum sy trlupa, jgn lupa buat karangan mengenai woman.. dan hantar kpd sy melalui emel sy.. "

krrrriiiiiinnnnngggg...

loceng brbunyi,
murid2 bangun dan mngucapkan trima kasih ckgu bramai2 mngikut rentak irama malaysia..


-------tamat-------

13 komen busuk:

lynntermizi said...

huhu gle ah penuh informasi post ko nieyh!! update more! ko leyh jd penasihat hubungan nieyhh.. kje kt pejabat kadi! hehe..

E=MC2 said...

huhu..
pnuh informasi ye??
ingtkan gurls akn boikot ak pas bace post ni..
hehe..
waaa~
jadi pnasihat prhubungan??
cm x best jee..
kuikui
:P

falyn89 said...

uish...
agak terkedu aq mmbca post ni..
penuh dgn kejujuran dn kebenarn.
tp xpe, nasib baik besh dn klaka.
huhu~
saya sayang kamu juge!
wink2=_=

eli.suhaili said...

hah! betul betul !
saya setuju dgn yg last tuh;
niat utk beli baju!
ehehe

cekgu, nanti ajar lagi k!
anak murid nk dgr lg.
ngeh ngeh ngeh

E=MC2 said...

fatin...

haha..
post ini dibuat brdasarkan pmerhatian ak kat org2 yg kuar ngan aku..
huhu..

x sngke plak btol..
hehe~

E=MC2 said...

haha.
dah agak da..
yg last tu mmg konfem btol..
esp time yg picit2 teddy bear tu.
kan eli kan..
:P

yela2,
nnt ckgu ajar lg ye..
ckgu rase cm nak ajar islamic studies lak pasni~
:p

raihanah said...

saya nak tunggu anak2 murid cikgu yang sama jantina dgn cikgu bagi komen lah...apakah mereka bersetuju dgn cikgu mereka ni...btw, nice post fatul.leh suh abir bg award blogger of the month

E=MC2 said...

haha..
rasenye dorg akn stuju juga..
sdangkan yg brlainan jantina juga stuju..
kan kan~
:)

blogger of the month??
huhu,
xpela,
bg eli jela..
eli pnye lg besh~
:)

c i x d i a k a c a u said...

the map of mission to the GAP even more complicated u know!!
fisrt round g survey harga
second round g bank
third baru beli!!
miahahahahaa..

E=MC2 said...

haha..
tau xpe..
saje je xnak cter pasal bnde tu..
nnt pjg sgt plak..
ltih woo nak taip..
kalo ko tlg taip, bleh gak~
:)

eli.suhaili said...

hik hik !
ouhh, mungkin bole picit picit mr oops !:P

cpt la post subjek IS lak !
heee~
nanti post yg macam O&G lak tau :P

E=MC2 said...

haha??
IS??
tgh cari idea lg ni..

O&G tu da ade da..
tp xtau nk tulis cmne lg..
hee~
pape pn..
tnggu ye~
:)

Rhazes said...

ok
sudah ku link kan kamoo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008