Tuesday, September 2, 2008

itu kamu!

saya xtau la orang lain,
tp sepanjang hidup saya yg agak2 muda ni~
acapkali saya mndengar prbualan org lain..

bukan itu yg mnjadi prsoalan,
namun,
ape yg ingin sy highlightkan ialah~
soalan lain, jwpn lain..

hmm~
anda dpt bayangannya??
haha~
ok2,
meh cni sy bg contoh~

------------------------------------------------

weh, kau da mkn ke belum??
"aku makan kat kedai pak abu td.."

ulasan: bukankah jwapannya antara dua.. sudah atau tidak sahaja??

kau makan kat mana tadi??
"aku makan nasi goreng mamak~ sedap giler dowh!!"

ulasan: bukankah jwpn die mrujuk kpd tempat makan??

ko x pegi kelas kan td??
"aku sakit perut laaa"

ulasan: sama mcm kat atas, pilihan jwpn ya atau tidak shj~

weh, pinjam kete jap~
"kete aku xde mnyak laa"

ulasan: bkn ke jwpnnye spatutnye boleh atau tidak sahaja??

esok kte main bola nak??
"aku ade keje la esok~"

ulasan: bukan ke jwpnnye taknak!! SAHAJA??

die tu awek kau ke??
"aku mane ade awek"

ulasan: bukan ke jwpnnye sama ada ya atau bukan SAHAJA??


haaa,
anda nmpk contohnya bukan??
sy yakin, prkare bgini bukan sahaja brlaku dlm khidupan sy,
tp anda juga..

ok,
x salah sebenarnya nk bg jwpn mcm ni..
tp kita mengharap sesuatu yg lain..
sy amik contoh yg kat atas tu..

weh, kau da mkn ke belum??
"aku makan kat kedai pak abu td.."

jwpn yg spatutnye ade 2 sahaja, sudah atau belum sahaja!!
tp knape prlu merumitkan keadaan dgn jwpn sbegitu??
bukankah lebih mudah utk mmberi jwpn sudah??

sebenarnya,
sy pn suka mmberi jwpn bgitu!
haha~
ntah knape la~
tp bile da slalu buat,
rase da jd mcm satu norma khidupan~

mungkin kita prlu mmprbaiki jwpn kpd soalan yg diajukan kpd kita??
:P

owh,
apekesni??
ape aku buat ni??
petang ni test!!!
DIFFERENTIAL EQUATIONS!!!!
lcturer aku dr ibrahima!!!
tidak!!
jgn kau ulangi sejarah last sem!!!

12 komen busuk:

CUteY^ANgEL said...

gudluck for the test

E=MC2 said...

huu~
time kasih daun kladi~
:)

hadio69 said...

hmm link kat tepi tu bkn yasmin hani la
yasmin ahmad

shhh dlt komen ni pas baca =P

E=MC2 said...

haha~
salah ek??
*malu2~

xprlu delete kot~
blaja dr ksilapan~

p/s: bengong btol minah tu, aku tiru die la aritu~ haha!! :P

Fieda said...

de susah tadi :(

E=MC2 said...

haha~
i noe~
im totally blur mase jwb~
i da boleh xpect my result~
:(

eli.suhaili said...

ha! tepat sekali !
mungkin sebab kite taknak si penanya ( ade ke si 'penanya' dalam kamus eeh ? ah! abaikan. eheh )

sambung balik; mungkin kite tak nak si penanya tu tanya byk2 lagi lepas tu! sbb tula kite bagi jwpn tepat lg padat!

wink*wink* ;D

E=MC2 said...

haha~
btol gak tu eli~
:)

si penanya??
rasenye xde~
huhu~
:P
mari kita tnye ahli sastera kita~
cik adeera~
:)

aBiR aBhAr said...

aku selalu terkena..
lepas ni aku akn jwb sepatah je..
(so aku bkn lagi menjadi diriku yg sebenar)

spesies manusia yg jwb macam aku ni, adalah spesies manusia yang ade sixth sense.. tahu soalan2 seterusnya..
so baek jwb semua dalam satu.
full stop.

E=MC2 said...

haha~
sixth sense yg sgt bgus!!
kalo pasni ko jwb cmtu bi,
ak tarik bulu idung kau!!
huh!

eli.suhaili said...

ahahah ! kelakar r korang bedua ni !

ehh, korang roommates ke?
*korek rahsia tak batal pose kn ? hik hik

E=MC2 said...

haha~
tidak2~
kami bukan rumate~
kami trlalu mulia utk satu sama lain~
huu~
:P

korek rahsia adalah salah satu prkara yg mmbatalkan puasa la eli~
huhu~
smakin dlm dikorek,
smakin batal puasa~
:P

ahhh!
ajaran sesat!
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008