Wednesday, September 10, 2008

tarik idung baru tau!!

korang msti slalu alami bnde ni...






konfem pnye laa....





bek mngaku cepat..









btol kan...








korang slalu short duit kan..







same la kite!! (hi5).. huhu..







ok, di bulan ramadhan yg mulia ni, saya ade tips2 utk korang yg nak jimatkan duit.. :)









so, be ready!!








1. sahur tu penting tau, bleh dpt pahala free je kalo bgn utk mkn.. tp kalo xde duit nk buat cmne kan.. sng je care die, korang bgn sahur, ajk kwn2 yg lain.. pastu suruh sape2 buat megi.. then share la rmai2, siyes comel...



2. korang ade knderaan x?? mnyak konfem cam cirit kan.. lgi2 yg bwk kreta cc besar.. moto aku yg cc ciput tu pn da rm15 full tank.. tu pn mnyak mengalir laju cam haram.. solution die, korang modi sket kreta korang, pastu cari haiwan2 comel dan kurang brbulu(bg eli).. dan buat mcm ni....



3. bg dak2 utp, aku konfem bebenor dlm sbulan, korng msti pegi ipoh at least skali.. n pastu tumpang member yg ade kereta.. kan kan~ jadi, kalo nk jmatkan duit, korang tumpang je kete member korang tu, tanpa ckp pape pasal duit mnyak or tmbang watsoever.. kalo die ajk share duit mnyak.. korang buat2 x dgr je.. ataupn korang buat je muke cmni..(kalo korang kene tnggal kat tepi jln pas buat cmni, pndai2 la tahan bas tata ye)



4. time nk bli mknn utk bokak pose msti korang rambang mate kan.. nak beli ayam, nak beli kuih, nak beli nasi, nak beli air, roti john.. ape yg ade kat bazar tu, sume korang nak beli kan.. solution die, korang beli je ape yg korang nak.. pastu bwk blk n jual blk bnde2 tu kat mmber korang, korang leh bkak gerai kat mane2, atau dtg bilik ke bilik.. n korang pndai2 la kaut untung.. jual lebih seposen, due posen ke.. bkn saje mnjimatkan, malah mnguntungkan juga..



ok cukup!!!






xde idea sgt pagi2 cmni....







ok, jom tdo balik! klas ade kol 9.. kalo x bgn nnt, mntak maap la ye.. huhu..

5 komen busuk:

CUteY^ANgEL said...

dijamin berkesan ke tips2 ini... kalau tak berkesan... ada yg btul2 kena tarik idung kang... :P

aBiR aBhAr said...

xnak ajak kow ke ipow lagi da pas ni..
haha

roy.fatul said...

nadiah,

hakhak..
buat la dlu,
bru tau brkesan ke x..
hihi

abir,

haha,
jgnla bgitu..~
*buat muke comel

izzat said...

tips kedua tu ssh skit...
haha..

sahur tu bgn minum air dh ah..
phtu bukak kat msjd nescaya pnjmtan
dpt dilakukan..

k.u.l.a.w.a.t.b.l.o.g.i.n.i

roy.fatul said...

haha..
org yg bukak puase bli mknn kat bazar tu nak try mknn lain plak..
asyk mkn free je~
huhu..

time kasih krn mlawat..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008