Wednesday, September 3, 2008

tasbih untuk kekasih~

oh oh~
1st impression anda tentang post sy kali ini msti tntang ....
tentang..
tentang sesuatu yg jiwang-karat-thingy~

jika bgitu~
tekaan anda sangat tepat!!!!
jika sy mmg post bnde jiwang~

namun,
anda salah!!
wekkkk~
post kali ni xde kaitan ngan bnde2 jiwang pn..

tajuk tu sebenarnya diilhamkan di kedai kasut..

semuanya bermula dengan.................

"fatul!!, jom pegi ipoh"

(sambil menggaru2 kpale) " skarang ke??"

"pkul 2 da siap!"

*tiada jawapan*

nk dipendekkan crite, pkul 2 lebih ktorg brtolak ke ipoh~
kali ni spesel sket~
x mcm outing ktorg sblum ni~
sbb kali ni ktrorg bkn nk shopping atau tgk movee atau nk pegi kdai popular~
ktorg nk amik moto abi yg trsadai lebih kurang 3 bulan dkt umah kawan die..

tp sblum pegi sane,
ktorg singgah yik fong dlu..
anda tau x yik fong tu sape??
mnurut crite dahulu kala,
yik fong mrupakan pngasas ajaran sesat yg paling ganas kat msia ni..
die sebenarnye islam,
tp murtad..
n die buat ajran sndri..
tp lpas bberapa tahun die mati scare tibe2 kat bangunan yik fong skarang tu..
dan sbb tu jgak la bangunan tu dpanggil yik fong~

haha!!
ko pcaye la ckp aku~
:P

ktorg pegi situ sbb abi nk beli kasut raye..
ijat plak nk repair speaker~
ktorg lepak sane agk lame gak r..
tau2 jela kalo kuar shopping ngan abi,
belek tu belek ni..
xjugak nk dibelinye,
last2 die beli kasut comelan yg x comel langsung!!
kasut dc~
xminat btol ak kasut pesen2 cmtu~
haih~

owh ye,
pasal tasbih untuk kekasih...
sebenarnye,
tu mrupakan idea sy,
sy ckp kat abi..
"weh, pasni ak nk buat sajak dlm blog aku.. tajuk die tasbih untuk kekasih.."
tp sbb satu idea pn xde nk buat sajak,
tu yg crite bnde ni,
dgn tajuk yg saya rasakan amat dalam~
kan kan~

n n,
sebenarnye,
tajuk tu diperoleh bile sy tgk kat kdai kasut tu ade jual rantai,
sbijik cam tasbih..
n terpikir plak nk jadikan bnde tu sbg hadiah kpd kekasih(kalau ade)
n trus kluar ngan idea tu~
:)

ijat plak xdpt repair speaker die..
xde kedai yg bleh repair~
ksian2~
:(

tbe2 ntah hantu puase mane rasuk dorg ni,
dorg ajk gi karoke~
ape kejadahkah puase2 ni nk karoke~
buat kering tekak je~
misha omar pn x nyanyi time puase,
ni mereka2 yg suare xsberapa merdu plak~
ish2~

ok,
saya x join dorg ok~
sy lepak je kat dpan wayang tu,
dorg dok dalam kotak kecik yg ade tv, 2 speaker dan 2 mic serta suara2 yg mcm haram xsedap~
:P
agak2 dorg da letih nyanyi tu,
bru la ktorg truskan dgn agenda ktorg,
pegi ke umah kwn abi kat gunung rapat..

moto abi tu da 3 bulan x stat,
so mmg gler ssh nk stat la..
tp nsb bek kami sume dak mechy,
haha~
so, mmg xde masalah sgt la..
saya la yg kene bwk moto tu blk ke utp..
tp sblum tu ktorg pegi medan gopeng,
nk bli mknn brbuka~

brbekalkan sbijik kuih,
sy bwk moto abi tu blk ke utp..
time tu mmg sy bwk moto cam haram laju la..
(xlaju mane pn moto abi tu)
tp xlaju pn 120 jela spanjang highway..
dr medan gopeng dlm kol 6.50..
smpai bilik dalam kol 7.15..
alhamdulillah sempat brbuka dlm bilik..


ok, cukup2..
bukan bnde tu yg mnjadi topik penting..
ini dia..


ape yg peliknye?? tgk ayat die.. TAJUK??? apekah??

perlu ke letak tajuk??
aduhhhh~
sengal~
nasib baik pelesen tu die x buat pengarah..
zzzz~


sebarang kehilangan tidak bertanggung jawab..

haha..
kalo kamu x nmpk kesalahan die,
kamu mmg kene blaja tatabahasa balik ye~
:P


yg ni pn pelik gak..

aduhhh~
ape dorg buat tu??
tgk yg baju oren tu..
nk tiru gaye handicapped konon!!
ish~
ntah pape~
sengal!!


yg ni plak manusia pelik~ :P(sory malas nk rotate)

haha..
korg knal ke die ni??
kalo knal,
anda sudah tau tahap kepelikan beliau bukan`
:P


ni pn agak pelik..(sory terROTATE)

mereka ni x comel pn,
tp bajet2 comel je..
sy pn da lupe kat mane jmpe mereka ni~
haih~

old town in marry ??

mcm mane plak oldtown bleh jd subsidiary merrybrown yeh??
bleh x sape2 tlg trangkan~
huu~


yg ni x pelik!!(sory , malas nk rotate :P)

siyes ni x pelik!!
kami the movie akan datang!!
hari raya pertama~
so, rmai2 la serbu wayang time tu ye~
xyah pegi umah sdare mare..
tgk kami lg best!!
:)

haaa~
tu la bnde2 mnarik yg sy jmpe mase kuar gi ipoh ptg td..
mungkin x mnarik bg anda,
tp bak kate eli..
MACAM SIAPA KISAH!
:P
dan yang penting,
gmbr2 yg sy amik tu sumenye,
SUPER DUPER HOT bak kata abir..
dan kamu jgn pula nk SCREAM! bak kata fara..
dan kamu2 yg kehairanan,
sile la tnye kpd diri anda..
APEKESNI bak kata saya sndri~
:P

5 komen busuk:

aBiR aBhAr said...

tajuk lgsg x bole blah..
x psl2 kow mempergunakan manusia2 cute untuk mengSUPER DUPER HOTkan blog kow ek?
eh igt free ke nak letak gambar aku ni ...
btw, best la siang td..
thanx 4 everything..
hehe

E=MC2 said...

haha~
manusia2 cute??
dlm kita berempat,
hanya ade manusia cute..
iaitu AKU!!
haha~
:)

ak tau mmg besh~
:P
tp yg bwk moto lg besh~
siyes!

raihanah said...

sengal sunggoh anda semua~~

E=MC2 said...

tak2~
kami semua x sengal!!
abi, ijat ajem saja yg sengal~
:)

Fieda said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008