Saturday, December 27, 2008

IMPIAN'08 dan IMPIAN'09

semua orang mempunyai impian bukan? begitu juga aku, kalo di ikutkan, aku mempunyai berjuta impian pada tahun ini.. bukan semua yang tercapai, tapi bila sesuatu impian tercapai, kemanisan hidup itu memang dpt dirasai. Ini antara impian besar aku pada tahun ni...


1. Ini mungkin impian terbesar aku, xsangke jugak dpt.. so, time kasih papa utk kereta comel! :D .. KESAMPAIAN


Kan bagus kalau ni garaj rumah aku..

2. Aku jugak dpt moto! hee~ besh2.. act moto ni ujung tahun 2007, tp kire taon 2008 jugak la.. cincai la ek.. KESAMPAIAN


Sumpah budak ni bukan aku..

3. Saya juga impikan yg sy dpt teman wanita.. hakhak.. mungkin kedengaran agak gampang di situ, tp biarlah! ni impian sy! disebabkan sy x dibenarkan sedikit pn utk publish gmbar beliau, sy letak gambar ni jela.. :( .. KESAMPAIAN


Mungkin gambar ni kelihatan mcm memualkan..

4. Yang ni aku rase sume org pn impikan, nak dpt 4flat.. tp ape kan daya, aku mmg x trdaye nk dpt 4 flat.. dpt 3 flat je.. ngee~... TIDAK KESAMPAIAN


Hanya marker warna hijau je yang aku jumpa dalam beg aku

5. Kalau korang bace kat column seblah kanan blog ni, aku ade cakap aku sedang berjinak2 dengan dunia fotografi.. Jadi, ketika aku bgtau ayah aku tentang minat aku, beliau membelikan aku sebuah kamera SLR.. walaupun bukan digital, tp aku x kisah, sebab harganye agak mahal jugak dan aku sangat hargainya.. KESAMPAIAN


Nikon F60.. xmahal mane tapi sangat bernilai

---------------------------------------------------------------

Memandangkan tahun 2009 pn da nak dekat, dan aku pun masih terpinga2 memikirkan untuk ke mana pada ambang tahun baru. So, x salah kalau aku nak bagitau korang impian aku pda tahun 2009.


1. Mungkin jika aku katakn kpd korang tentang impian aku yang ni, korang akan ketawa tebahak2 sehingga korang sanggup menghantuk2kan kepala korang kat dinding2 rumah korang, atau juga korang mungkin akan menghempaskan keyboard korg ke lantai. Tapi aku nak bgtau korang yang aku sikit pn xpedulik.. :P . Ni dia impian aku.. Xdapat beli, tgk dpan mate pn jadik la.


argghhh,, jelez!!

2. Korang nak tau x? Aku ni seorang manusia yang tidak terurus, sering buat kerja last minute, dan sering menganggap diri sendiri sbagai seorang yang bodoh. Jadi, aku nak ubah persepsi aku itu dengan mmpunyai planner sendiri. Mungkin aku rindu keterpaksaan untuk menulis planner ketika di SBP dlu. Ape2 pn, terima kasih kat abang aku dan juga PETRONAS utk planner ini..


Cantik kan? Thanx PETRONAS!

3. Kalau korang tgk impian aku pada tahun 2008 kat atas tu, satu je impian besar aku yang x kesampaian, so, insyaallah aku akan cuba dapatkan result yg sedemikian rupa. Doakan aku yerp! :)


Maaflah tulisan aku kurang menyenangkan..

4. Sekali lagi aku bagi peringatan, kalau korang nak berguling2 gelak atau nak suruh satu famili korang bace post ni pn, aku sedikit pn x kisah! :P Sebab aku nak try buat rambut mcm ni...


(Mungkin aku perlu tnggu beberapa tahun lg)

5. Aku ingt nak rahsiakan pasal impian aku yang kelima ini, sekali dgn gambar die. Tapi, aku rasa mcm x sabar nak tnjuk gambar ni. Sebab aku xde kredit nak hantar MMS kat beliau, aku tnjuk jela kat blog aku. So, satu malaysia bleh tgk. Impian aku adalah untuk lebih menyayangi beliau walaupun.....


Aku buat sendiri ni!

Sebenarnya banyak lg impian aku, tapi ini antara impian terbesar aku dan aku mempunyai gmbar untuk mebayangkannya. Sebab orang kata, kalau kita impikan sesuatu, tampal gambar impian kita tu kat tempat yang kita selalu tgk, barulah kita terangsang untuk mengecapinya.. Btol x? Korang pn mesti ade impian jugak kan, aku teringin nak tahu impian korang..





13 komen busuk:

Dhada said...

Moga kamu dpt mencapai semua impian kamu ya . Aku juge punya banyak impian yg masih belum kesampaian spt memiliki camera SLR ;0

Monkey D Luffy said...

sungguh bertuah kamu. byk jugak yg tercapai tu

Fatul Akrul Ramli said...

dhada..

hihi,
trime kasih k..
alaa, SLR skarang dah murah la,
kumpul la duit dlu..
:D

Fatul Akrul Ramli said...

kapten

haha,
alhamdulillah,
mintak2 2009 byk trcapai jugak..
:)

mira~ said...

walaupun..... <--- ayat xhabis!

Fatul Akrul Ramli said...

eh,
ha ah la,
xabis plak..
xprasan..
:P

mira~ said...

habiskan!!

Fatul Akrul Ramli said...

perlu ke? :P

Fatul Akrul Ramli said...

perlu ke? :P

mira~ said...

perlu la...
xmo pon xpe..

Fatul Akrul Ramli said...

alamak,
da lupe da sambungan die...

ANGEL said...

hehe..kalau dah dpt Lambo tu nanti jangan lupa bw sy round2 da bout ok?hwa3..semuga impian kamu tercapai..amin.

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
time kasih byk2..
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008