Tuesday, January 27, 2009

Apa kabar saudara?

dalam keluarga sebelah ayah aku,
aku mrupakan lelaki paling hot..
lagi hot dari super duper hot..
so, tiap2 kali aku balik kampung,
spupu2 perempuan akan mendampingi aku..

kamu pernah tgk crite pasal seorang raja yang ada ramai dayang2 yg mendampingi raja tu?
haa,

aku x rase mcm tu pn.
sbb yg dampingi aku tu sume budak2 bawah 10 tahun,.
damn!!

mak2 budak2 ni trbahagi kpd 3..
ktorg x panggil dorang mak uda, mak long, mak busuk atau sgale mcm mak lagi lah..
ktorg panggil dorg sbagai,

yang paling tua = ibu
mude sket = mummy
paling mude = mama


dalam 3 org tu,
aku paling x suka yg mummy tu..
walaupun die lah yg paling kaya,
dan aku konfem die akan bg duit raya melebihi rm10..

sebabnya,

haa, ni nak cter la ni..
td tu mukadimah je..



semasa aku kecik,
aku agak bebal..
bile org suruh aku buat sesuatu,
aku jadi blur...

"ayoy, tolong amikkan surat khabar tu"

aku akan menjawab mcm ni,

"ha, ha, mane2?"


padahal surat khabar tu dpan aku je..
bebal bukan?

dan org yg akan fire aku mase tu,
mestilah mummy tu kan..
so, agak2 kalo kebebalan aku tu trserlah je,
die akan cakap..

"bodohnye la die ni"

tapi die x ckp direct la,
brani nak ckp direct??
kene sepak laju2 kang..
so, die ckp kat ibu atau mama je..
tapi aku dgr la kan..


bile aku smakin membesar,
aku ingt lagi mase aku tingkatan 3..
time tu aku bru dapat result PMR..
result aku ok la,
dapat masuk SBP..

satu hari tu mummy tanye aku,

"ha, mcm mane result?"

aku pn jawab,

"bese je, 7A"

lalu, anak mummy yg waktu itu sedang menyiapkan homework beliau datang kat aku,
dan berkata,

"abang2, tlg jwb soalan ni"

die bg aku soalan maths..
dgn skelip mata,
aku tolong die..

"laa, ni sng je, jwpn die 500"

lalu, anak mummy tu pn brkata,

"wah, pandai gler abang keroy.."

belum sempat aku menjawab,
mummy mencelah,

"yela, dulu die bodoh, skarang dah pandai.."


dem!!
benci betol..

p/s: keroy dan ayoy adalah name singkatan yg kerap digunakan utk memanggil aku..

8 komen busuk:

Monkey D Luffy said...

dia jeles dengan ko tu... hahaha

p/s: aku pun selalu blurr gak

Fatul Akrul Ramli said...

mungkin jugak kot..
kte mungkin patut tubuhkan organisasi blur sedunia

Dhada said...

Ishh ishh ishh awat dengki sgt mummy hang tu ?

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
xtaula die tu..

cIk JanNah said...

x pe skunk da pndai kan?
die jeles la 2
heeee*

sila jwb tag!
kamo kene tag~
:)

Fatul Akrul Ramli said...

alaa,
malas la nak buat..
ngee~
:P

SherielAizan said...

agak pedas r mulut makcik tuh..

Fatul Akrul Ramli said...

sangat..
huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008