Saturday, January 17, 2009

Limah oo Limah

TUT TUT, TUT TUT...

(bunyi tipikal henfon nokia apabila msg masuk..)


msg tu datang dari Limah, seorang wanita warganegara Congo tetapi amat fasih berbahasa melayu.. msg tu brbunyi mcm ni..


"fatul, u free x? jom teman i chat"


aku tanpa segan silu, mengNAKkan aje ajakan die tu.. yela, time tu aku menduda.. harap2 si Limah tu boleh la rekemenkan aku kat mane2 warganegara Congo yg lain..

setelah hampir 30 minit kami chat, kami berbicara pule tentang si Nani.. kami memang kenal rapat dengan Nani.. si Nani ni dlu pernah memakai pendakap gigi atau orang melayu panggil Braces.. Aku x brape pasti tentang pemakaian braces oleh si Nani tu, so aku pn bertanya pada Limah..


"eh Limah, dlu Nani tu pakai bracelet kan?"


ni jawab Limah,


"ha ah, die pakai braces..."


dem!! mesti Limah tgh berguling2 kat atas lantai sebab gelakkan aku time tu.. tu yg die reply pendek je..

14 komen busuk:

eli.suhaili said...

ahahahah! bracelet pn ok what. pmpn pakai gak kan.
ngehh ;P

Fatul Akrul Ramli said...

haha,
jgn la ckp mcm tu..
*malu2~
:P

Dhada said...

HAHA lawak gila ! Tape laen kali nk speaking, bukak kamus dlu ehh . Lbih selamat ;D

Fatul Akrul Ramli said...

haha,
smpai ati kamu dhada gelakkan aku..

F A R Y N said...

ok..nasib baik ko tak kata camni..
nani pakai bra kan? hahahahaha

Fatul Akrul Ramli said...

haha,
xgune btol..

sharamli said...

ni kal0 limah cite balik kt nani..
sah lagi beguling si nani...

hik3

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
mintak2 la limah dah lupe pasal bnde ni..
:PP

izzat aziz said...

haha.. mujur dia btolkan dgn baik..
klau dia bwt2 x fhm..haha

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
kalo die buat2 x paham gak,
ak mmg x paham lah..
haha

cIk JanNah said...

ngeh2..
i senyum jer
:)

Fatul Akrul Ramli said...

oooo,
perli org lah tu..

sue-mai.al-musadda said...

dulu,zmn2 aku pkai braces dlu pn,slalu gk org tnye "ko wt bracelet tu bpe ribu?"..so rsnye cm ko xperlu la malu sgt..mungkin ko blh cover sket dgn mengatakan,"skrg ni pn die ske pkai bracelet kn?igt bday die nnt nk bg la 1"..hahaha

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
xleh r cmtu,
still rase malu gak..
huhu..
isk2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008