Thursday, January 1, 2009

New Year Celebration at The Curve

boleh jadi, sambutan tahun baru malam tadi merupakan sambutan yang TERBAIK. bertempat di THE CURVE, DAMANSARA, lebih 25 000 manusia yg ade(statistik dr ntv7).. jadi, aku nak tnjukkan kronologi masa pada ambang tahun baru semalam..

12.00PM - aku kuar rumah untuk hantar bonda ke SUNGAI BESI. lepas anta je, aku x blk rumah, trus pegi SOGO.. NAK KAROK!! ngee~

1.30PM - smpai di SOGO. smpai2 je, afif ckp karoke pkul 3!! mule2 die ckp pkul 2.. mmg agk tensi jugak la mase tu.. haish!

1.45PM hingga 2.45PM - menunggu jam 3 di dalam kereta di tempat parking.. time ni mmg cam shit.. nk dgr radio, xde coverage.. siot je..

3.00PM hingga 6.00PM - mule melalak di red box karoke.. banyak gak lagu ktorg nyanyi.. tp yang penting, kat sini super murah.. :)


fatin, dini dan afif


mari beronggeng..

6.30PM hingga 7.00PM - menunggu abi abhar sambil makan dunkin donuts dan berfikir untuk plan malam nanti.

8.00PM hingga 9.00PM - berada di SELAYANG untuk makan dan menghantar ikhwan.. beliau x buleh kuar malam.. kesian die.. hikhik

9.00PM hingga 10.00PM - menunggu rakan2 afif di BARAKATH CORNER yang banyak giler tikus!

10.30 hingga 11.00PM - sedang bertungkus lumus mencelah dalam kesesakan jalan raya yang super jam kat depan THE CURVE.


naseb bek kete kecik..

11.06PM hingga 11.20PM - kami brjalan menuju ke THE CURVE. kereta agak banyak, dan kami trpakse parking super jauh dan akibatnye, trpakse jugak brjalan jauh..

11.25PM - kami mmbeli snow spray.. rm10 dpt 4.. bnde ni mmg best.. sape dtg sane n x beli bnde ni, seolah2 kamu bukan berada di sana.. :P bnde ni, ktorg beli dlm 4,5 kali.. agak2 nak abis je, ktorg beli lg.. duit mmg abis kat bnde ni je lah!


ade lg 3 tin kat rumah..

12.00AM - upacara spray pn brmula! huhahuha.. boleh kate, sume org pn kene spray mlm tu.. kami pn x ketinggalan utk dispray dan menyepray(-_-") .. sambil melihat kerja api(fireworks) yang sumpah cun giler! mmg TERBAIK!


sorry, gambar ni xcantik.. gune enset murah je..



kacak x aku? agagaga

12.30AM hingga 1.30AM - org ramai mule beredar.. tapi kami tidak begitu, kami mula mencari mangsa utk dispray.. hihi.. ktorg mmg attack pmpuan je.. mane tau tbe2 leh brtemu jodoh(bak kata orang tu la, saya x kata).. bazir kalo attack laki.. hihi.. ambulans pn kene spray gak..


kesian ambulans..


manusia bersepah merata2..

2.00AM - kami keletihan, kaki sumpah lembik giler.. so, kami pn berangkat ke kereta yang jahunye 15 minit berjalan.. adoi.. rase mcm berjalan satu jam je.. huhu.. mase kat kereta, abis kereta aku kene spray ngan abi ngan abib.. haish.. sebabkan aku keletihan, aku pun pengsan kat atas jalan..


x larat..

2.30AM - kami ke SERI GOMBAK utk kuarkan duit dan makan!! yeay!! mcD!! agaga

3.00AM - kami ke SELAYANG skali lagi utk hantar abib

3.45AM - aku dan abir ke AMPANG pula utk hantar abi dan dari situ sy truskan prjalanan utk ke rumah..

4.30AM - saya smpai ke rumah dgn penuh keletihan tp dlm mase yg sama, pnuh dgn kegembiraan.. huhu... terima kasih la kawan2!! walaupun x ramai, tp aku gembira giler lah!

6.00AM - aku tnggu subuh, so, time ni lah bru dpt tdo.. dengan penuh lena.. aku bangun pkul 12.20.. kihkih.. hepynye.. NEW YEAR TERBAIK!!


abir, saya dan abib..



13 komen busuk:

Monkey D Luffy said...

aku duduk rumah jer mlm tahun baru.. sesak lah. tapi memang best pun kalau kuar

Dhada said...

Kalau aku yg dispray kamu, mahu aku baling botol spray itu ke kamu .

Btw, Happy New Year .
Dr rumah aku pung bole lihat kembang api, indah ;)

mimie kusya said...

hehehheeh.tepat kul 12 mlm td.. dahh selamat zzzzzzzzz..ekekekke

Fatul Akrul Ramli said...

kapten,

laa..
awat x kuar kapten?
kalau aku tau kau x kuar,
aku ajk kau..
bosan je aku 3 org mase tu..

Fatul Akrul Ramli said...

dhada..

haha,
jgn la cmtu dhada oi,
brsopan la sikit..
:P

Fatul Akrul Ramli said...

mimie,

lah!
tdo ke?
xbestnye,
stahun skali je tau..
:P

Anonymous said...

ikhwan ikott ckp mak. die baekk. hahaha. ;p

Fatul Akrul Ramli said...

anonymous ni mcm abir je..

Anonymous said...

haha. no lah. i'm not abir. n u don't even know me pon. i just found ur blog from someone [dah tak ingat siape. haha] and ikhwan tu my friend. :)
p/s: and bukan from ikhwan laa i found ur blog. :)

Fatul Akrul Ramli said...

owh yeke?
hihi..
i tot abir, sbb writing style same je..
huu~

Redbloodsnow said...

ooooo fatul celebrate new x ajak zie pown yek...keji²..hehe

zie dok kat umah jek mlm new year..dak baik la katekan..hahahaha
padahal ati meronta² nk kuar..kahkahkah :P

Redbloodsnow said...

ooooo fatul celebrate new x ajak zie pown yek...keji²..hehe

zie dok kat umah jek mlm new year..dak baik la katekan..hahahaha
padahal ati meronta² nk kuar..kahkahkah :P

Fatul Akrul Ramli said...

alolo,,
hihi..
sape suruh dok swak tu?!
haish..
xpe2,
nex year kte clebrate same2 k..
ngee~
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008