Tuesday, January 27, 2009

selipar putus

aku dapat rasakan kamu mesti malu jika berjalan dgn selipar kamu yg putus itu..





pada suatu hari, seorang lelaki kacak sedang bersiar2 di tasik..
dah name pn lelaki kacak kan,
so, mesti lah bersama2 dgn teman wanita beliau..

susah la pulak nak gune name lelaki kacak ni,
so, kte anggap name lelaki kacak ni sbgai romeo..
ok? stuju?

sedang romeo berjalan2 smbil mengUSHA wanita2 yg joging,
tibe2,
selipar romeo yg bernilai rm6.90 terputus..

ok,
aku tipu..
aku xtau pn brape harga selipar tu,
sbb bkn aku yg beli..
orang lain yg beli,
aku curi je..

so, bile da putus tu,
romeo trpakse la jalan terseret2 kaki..

aku petik balik kata2 aku awal2 tadi,

"aku dapat rasakan kamu mesti malu jika berjalan dgn selipar kamu yg putus itu.."

kalau kamu jadi romeo, mesti kamu segan kan..
dah la ramai wanita2 yg sedang berjoging tgk kamu..

tapi tidak bagi romeo,
die berpegang kpd pepatah melayu,
"alang2 menyeluk pekasam,
biar sampai ke pangkal lengan"

ok,
aku xtau ape kaitan pepatah tu dgn kisah romeo..

berbekalkan muka yang kacak,
romeo trus berjalan terseret2,
walaupun dipandang serong oleh masyarakat yg sdng berjoging..

romeo dapat mengagak monolog2 mereka,

"muka hensem, tapi selipar putus"

akhirnya, romeo berjaya smpai ke destinasi,
nampak x kesimpulan die kat sini?

jika kamu menganggap 'kita hendaklah berusaha utk mncapai ssuatu kjayaan' sbagai kesimpulan,
maka 10 markah untuk anda di BURN begitu sahaja..

kesimpulan yg lebih tepat adalah,
kite perlulah jadi hensem mcm romeo..
kamu renung2kan lah..

yelah,
aku mngaku yg romeo tu aku..

17 komen busuk:

mira~ said...

ok pe~
leh jln atas rumput xpakai selipar~
best bukan?

Fatul Akrul Ramli said...

best2..
tp kalo kene pukul lg best..
:D

Dhada said...

HAHAHA klu aku ada kt situ maunya aku gelak smpai terguling guling .

Fatul Akrul Ramli said...

kite guling same2 mahu x?
mcm filem hindustan..

Monkey D Luffy said...

romeo tp duit takder beli selipar nak wat camana? ahaks

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
tulah kan..
muke hensem, selipar putus, duet xde..
bek bunuh diri je..

mugiwara said...

jln terseret2? dgn selipar curi?
aku anggp je kaki ko xbedung~

lalala~


perhatian: itu kifarah dosa kalu ske mencuri.

F A R Y N said...

lenkali pakai terompah..sure lagi kacak..ahhaha

Fatul Akrul Ramli said...

mugiwara,

ahaha..
aku xske mencuri la..
selipar tu xde orang gune.
so, aku gune jela..

faryn,

trompah?
wah.. aku akan pertimbangkan.
huhu

Helmi Razali said...

memula baca ingat romeo tuh tengah jogging, then dalam hati cakap. apakejadahnya jogging pakai selipar jepun.

then baca balik, baru perasan yang romeo tu tengah jala2. kesimpulan, elakkan selipar jepun.

p.s. ya, aku anti selipar jepun. lebih selesa bersundal.

Helmi Razali said...

*bersandal* harap maklum

sarah said...

hak hak hak.

lawak gle.
kool a slipe ko.
taw taw lak saat genting awek ramai sume.

peh.

Cik Mira said...

elyana ilek je tp pkai kasut nyanyi hehehe

mugiwara said...

kalu xmintak kbnaran pn dkira mcuri jge...

ye. lg 1.
sbnrnye aku xstuju pn ko nk anggp lelaki kacak tu sbg romeo.

lelaki kacak, xstuju.
romeo, apatah lg...

haha.

mimie kusya said...

ahaks..cmne la leh putus..lain kali beli selipar cap buaye tau..hehehe

Fatul Akrul Ramli said...

helmi,

sandal?
aku perlukan duit utk itu..
:P

sarah,

beliau mmg sgt kool..
da masuk tong sampah da pn..
:D

Fatul Akrul Ramli said...

mira,

hoho..
elyana tu lain..
die penyanyi..
me?
:D

mugiwara,

laa,
nak mintak kebenaran dr sape?
jin?
slipar tu da brbulan2 ditinggalkan.
meaning dat xde sape nak la tu..

mimie,

hoho..
cap buaya?
yg putus tu cap buaya la,
pasni nak beli cap unta ke kanggaroo ke..
hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008