Wednesday, March 4, 2009

hari ini kita belajar benda baru ya

"ALAA, BIARLAH.. KAU SUSAH APA??"



aku sebenarnya tidak berapa nak memahami (maaf, bahasa aku agak gampang)
segelintir manusia yang suka menggunakan short form..
baiklah,
penggunaan short form bukanlah seperti uni-form..
dan short form juga bukanlah seperti seluar short..

penggunaan short form boleh di lihat di YM, GOOGLE TALK, AIM dan lain-lain-lain..
contohnya,

OMG yang membawa maksud OH MY GOD
WTF yang membawa maksud WHAT THE FUCK/FISH/F...
FYI yang membawa maksud FOR YOUR INFORMATION(s)..
MYOB yang membawa maksud MIND YOUR OWN BUSINESS
juga DND yang membawa maksud DO NOT DISTURB..


tapi, sebentar tadi aku mendapat pesanan ringkas dari rakan aku..

"Fatul, JM?"

aku berpendapat dia bertanya tentang jam.. so, aku jawab macam ni..

"1.45"

lalu, dia reply,

"Bukanlah, JM maksudnya JOM MAKAN"

aku pun reply lah balik macam ni..

"OK"

dia pun bertanya lagi untuk mendapat kepastian,

"Siyes? nak makan kat mana?"

aku pula menjawab,

"Bukanlah, OK maksudnya OTAK KAU!!"



jadi, aku berharap sekarang kamu sudah memahami maksud short form..

33 komen busuk:

jeff said...

bijak2. aku suka.

memang agak menjengkelkan bila terlalu banyak short form pelik2 sampai susah nak baca.

ke aku kena tulis camni:

mmg agk mjgklkn ble trllu byk sf plik2 smpai ssh nk bc.

hehe

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
jgn ..
nnt aku ckp ok kat kau..
:P

diLa said...

owh..DIS~!!;p

emmatomei said...

hahaha tergelak besau aku baca post ko yg nie... sf nie kkdg menyusahkan kita tau... dulu kwn aku ada bg sf gak mcm nie "diy" aku ingt die pnggl aku "diy" upenyer diy tuh Do It Yourself.. aku ni cam org bodoh je baca msg tym tuh heee

Fatul Akrul Ramli said...

kak dila,

DIS tu ape??
haish

emma,

haha..
kesian kamu,,
lepas ni kte amik kelas short form k..
senang sikit hidup kte..
:P

MeFrEe said...

hehe.. "LOL"...
lpas ni femes la kot penggunaan perkataan OK nieh di kalangan remaje2 zaman skang,haha..
WTF~(fork)

F A R Y N said...

bagi aku sape2 kasi short form mcm tu,mmg terencat dan bangang!!!

lebih2 lagi kalau ayat dalam blog..
berbulu je mata nak baca...

Fatul Akrul Ramli said...

diba,

huhu..
eh, jgnla gune OK tu.
ksian org..
huhu.

faryn,

tula pasal..
aku bengang dgn seseorg ni..
die bajet mcm sume org tau je short form yg die gune..
tensen tol..

Dhada said...

HAHA sabar2 . Mereka ni pendek akal sbb tu semua benda nk dipendekkan .

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
jgn ckp mcm tu..
x baik..

mugiwara said...

aku dah faham. okie!

haha...

sok. aku nak 'ok'-kan bos aku.

kau nak aku kreditkn nama kau sbg org yg menemui perkataan-ringkas yang baru ke?

"bos! ni fatul yg ajar~" (ikon bersiul)

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
boleh jugak..
sertakan url blog aku sekali nanti..
haha..
:D

diLa said...

Dis Is Sengal/Silly/Stupid/Sabariah..;p

u owe me one dak tecik..
how come u tarok my name 'makcik dila'?
owh..
sgt3 marah..
OK! haha..

Fatul Akrul Ramli said...

i tot DIS IS SUPERB/SMASHING/SOMETHING..

haha..
alolo..
touching pulak die..
yela2,
nnt org tuka la ye..
skang mls lg nak tuka..
:P

Monkey D Luffy said...

AZ DU PT... ko fahamkan ler

Fatul Akrul Ramli said...

itu akan mengambil masa...
mungkin selama2nya..

deeya said...

try this 1.

JPSO

janda perampas suami orang.

X-]

Fatul Akrul Ramli said...

HAHA..

good one..

mugiwara said...

hari ni bukan stakat bos...

hmpr satu opis aku ok-kan...

haha~

ops...sori lupe nk kredit nama ko....

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
kesian mereka2..
merka tahu ke OK tu apa??

ra|nbOw said...

wakakaka. what a joke~
nice blog.

Fatul Akrul Ramli said...

hehe..
thanx a lot..
:D

MeFrEe said...

hehe..baikklah......

cIk JanNah said...

owh dush!
perosak bahasa dan pustaka!
ahax

Fatul Akrul Ramli said...

diba,

:)

cik jannah,

haha..
xrosak pun lah..
cuma mempermudahkan sahaja.
:P

mugiwara said...

lagi elok derang tatau....

kau nak aku mampus kene belasah ngan sume staf opis ni?

masa tu mmg aku ingat pnye nama kau.

haha~

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
kau bagi jelah alamat opis kau..
senang sket aku kenekan kau..
:P

nazz said...

har har har.. OK .. sakit perut aku..

Fatul Akrul Ramli said...

weh,
ksian kau skt prut..
nnt letak ubat ye

Ajwin Ajeera said...

FNLL
IS!!!!!

haa.
ambik.
lu fikirla sndri.
hahahaha

Fatul Akrul Ramli said...

oh..
xmo2..
xmo fikir..
KNMBJ

ASYRAF A said...

LMAO..
hahaha..

Fatul Akrul Ramli said...

hmmmmm??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008