Wednesday, April 22, 2009

orang kachak vs orang skema

"diam-diam ubi, berisi"


sejak azali lagi, aku tak dapat terima peribahasa itu..
diam-diam ubi??
kau pernah ke jumpa ubi yang bising?

kenapa tak cakap je,
diam-diam durian, berisi..
semua buah-buahan mahupun sayur-sayuran juga senyap..

---------------------------

pemerhatian aku selama beberapa minggu terhadap beberapa orang..
yang agak nerd..
atau melayunya skema (CARA SEBUTANNYA ADALAH SEKIMA)

aku dapati,
semakin skema seseorang itu, semakin sukar untuk dia buat lawak..
aku bagi contoh..


ini adalah perbualan antara orang skema dengan orang kachak
(ANNOYING BETUL "H" TU)


"fatul, awak tahu tak mengapa abu hadir lambat pada hari ini?"


orang kachak menjawab,


"nope, i dont know.. why?"
"tidak, saya tidak tahu.. kenapa?"


orang skema membalas,


"kerana dia masih tidak bangun lagi.. (DIIRINGI DENGAN GELAK TAWA)"


orang kachak membalas,


"ooo.. do i need to laugh as well? "
"ooo.. saya perlu ketawa jugak ke?"


orang skema membalas pula,


"mestilah.. ia adalah sangat lucu.. oleh itu, kita mesti ketawa.."


orang kachak memahami, (KACHAK, KACHAK, KACHAK.. ANNOYING BETUL)


"if you say so.. HA-HA-HA.."
"apa entah dalam BM.. HA-HA-HA.."


kesian bukan kat orang skema tu..
penat dia buat lawak..
orang kachak gelak tanpa keikhlasan hati..

tapi,
tadi orang kachak memang gelak besar lah..
sebab orang skema dah pandai buat lawak..


"fatul, fatul.. sebentar tadi saya nampak seorang gadis sedang pandu kereta sport"


orang kachak menjawab,


"haha.. fuck u!!"
"haha.. apa tu!!"


maaf, ketika ini pun aku masih ketawa..
eh silap..
orang kachak masih ketawa..
sehinggakan tiada masa untuk menulis dengan lebih panjang..
(CEH, MACHAM LA PENAH TULIS PANJANG-PANJANG PUN)

21 komen busuk:

pink_butterfly said...

apapn, credits harus diberikn kpd org skema tsbut coz ada usaha utk kuar dr ke'skema'an beliau yakni dgn membwat lawak.


ok, ayat2ku suda bcampur dgn ayat skema n non-skema.

hrp maaf utk itu=p

Fatul Akrul Ramli said...

eee..
skema betul..

emmatomei said...

diam2 hnset tnggu panggilan bru la bising :)
merepek n merapu but sngt intersting la fatul... hehehe...
H kamoo sngt menggangu pembacaan emma sebentar td ahaha apekhes nie hakhak..

Fatul Akrul Ramli said...

hehe..
thanx emma..
xoxo..
:P

aloo,
mngganggu ke?
tula, sebenanye mngganggu fatul gak,
tp ntah cmne fatul suka letak h..
tapi apekhes tu tak seswai okay..
:P

Ajwin Ajeera said...

kirim salam pada orang skema tersebut.

Monkey D Luffy said...

memang ayat macam buku

kakaka

diLa said...

dah dah..
sile jauhi hurup H itu.
sgt annoying laHhhh~!!;p

Fatul Akrul Ramli said...

awin..

haha..
insyaallah,
tapi dia tak hot tau..
:P

kapten..

buku pun tak mcm tu..

makcik dila..

haha..
takmo2..
nak tulis dgn lebih kerap lagi,,
:D

diLa said...

gedik gedik.
sudahla pasan kacHak!!
hahaha..
mencikk~
=P

Fatul Akrul Ramli said...

makcik dila..
haha..
mana ada..
geget kang..

Ajwin Ajeera said...

haha
kalau macham tu,
Fatul yang kachak sila hotkan beliau.
sila main peranan ye fatul.

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
tgk lah kalau2 si skema tu bercita2 nak jadi hot..
:P

.kakijalan. said...

kau ini memang tidak sopan betul lah. aku terajang karang. skema ok.

Diya Kamaruzaman said...

haha. tersesat sini, terus tergelak part ni

"kau pernah ke jumpa ubi yang bising?"

hak hak hak. make sense jgk tu

=p

haish. byk betul perkataan kachak dalam ni. huhu

Fatul Akrul Ramli said...

kakijalan..

apasal tak sopan pulak??
:S

diya..

hey new reader..
:)
thanx 4 dropping by..

Diya Kamaruzaman said...

yeah. newbie here. i've read ur oldies posts. tak tahan nak tergelak all the time. u have sense of humour yang sangat slumber.

okay. broken english, broken malay. sorry. ha ha

Dhada said...

Kadang2 jd skema besh juga .

MeFrEe said...

"masih ada lagi ke orang cakap macam sebegitu rupa??"

siyes la u..
nway...

"siapakah budak kacHak ini?"

agak mushkil(cmne eja ey) disitu...
aaaa...

Fatul Akrul Ramli said...

diya..

hehe..
thanx2..
:)

dhada chumell..

hey,
rndu kamoo lah..
:(

diba..

masih ada..
haha..
laa, kesiannye tak kenal budak kachak..
beliau sungguh kachak tau..
btw,
it's suppose to be musykil..
:)

~cik manis~ said...

org nerd sgt cute la.
:D
aku pnah buat entry psal org nerd ni.

Fatul Akrul Ramli said...

owh yeke?
haha..
tapi orang nerd yg aku maksudkan mcm tak cute pun..
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008