Saturday, June 13, 2009

aku tahu kamu sayang aku

musim-musim cuti macam ini memang ramai yang kurangkan blogging.. contoh yang paling terserlah adalah fatul akrul.. tapi dia boleh dimaafkanlah sebab dia kalau tak cuti pun dia bukan update sangat pun.. menyampah aku masuk belog dia asyik-asyik post yang lama sahaja..

kamu tak tahu pasal fatul itu.. kesian dia dekat rumah.. walaupun usia dia sudah menjangkau 20 tahun, namun kehidupan dia masih lagi sama macam ketika umur dia 6 tahun.. cuba bayangkan, bangun-bangun pagi, lepas itu mahu tengok tv, (PAGI LAH SANGAT, PADAHAL DAH PUKUL 11.30)

"ish.. mama nak tengok cerita indon ni.. janganlah tukar.."

waktu tengah hari, sambil-sambil tunggu mak masak..

"ish budak ni, mama nak tengok cerita indon kejap.. asyik kau je tengok tv, mama lah pulak.."

petang, agak-agak dalam pukul 3,4,5,6 macam tu la.. baru duduk atas sofa..

"haa.. jangan pandai-pandai nak tukar channel.. mama nak tengok cerita indon ni"

malam, lepas satu family tengok berita..

"lepas ni mama nak tengok cerita indon.. siapa-siapa pun tak boleh kacau.."

jadi, sebagai seorang manusia yang sudah berumur 20 tahun (HAHA, BANGGA GILA), aku patut slow talk dengan emak aku..

"mama, jom pergi indonesia nak?"

mama jawab,

"ish, taknak lah.. bukan seronok pun dekat sana.."

aku tak puas hati, lalu bertanya..

"dah tu, kenapa mama 25 jam tengok cerita indon je.. baik pergi indonesia je.. tengok orang-orang dia depan-depan.. lagi feel kan.."

mama jawab lagi,

"umur 20 tahun sudah cukup ke bagi kau?"


T_T .. sedih jugak.. maka, inilah masa yang terbaik untuk kamu nak pulihkan hati aku.. bagi aku satria neo sekarang!!

19 komen busuk:

Monkey D Luffy said...

hahaha

ko beli tv lg satu yer

nadiah norzemi said...

ko patt syukur mak ko x ckp cmtuh time ko umur 6 tahun

hahahahah

Dhada said...

Seketul tv je ka yg ada kt rumah kamu ? (-_-)
Buat mcm aku, letak tv seketul dlm bilik tade la rebut2 . lalalala

*Nahhh ! Aku cmpk Satria Neo kt kamu . Naseb arr kalau ta dpt smbut :P

eli.suhaili said...

Hahaha
mana bole majuk minta dipujuk dgn satria neo.
ais krim sebatang cukup laa :P

TIA said...

woho
dari pagi ke malam cerita indon
fantastik!

Fatul Akrul Ramli said...

kapten..

kat rumah aku ada 3 bijik tv..
tp tv kat ruang tamu paling best..
52 inci..
T_T

nadiah..

eh..
sape kate tak..
mmg dr dulu dia ckp cmtu..
tsk~

dhada..

aku ade 3 bijik tv la..
tp tv tu sgt besh..
tipuu r..
pukul kang!!

eli..

haha..
tak abes2..
meh2 nak aiskrim..
:D

tia..

itulah mak saya

sue-mai.al-musadda said...

umah aku ad sebijik je tv..tpx gado2 pn..haha

a m b e r h u n n said...

ahaha.cik fatul memang suka macam2!

Kuey-san said...

incey fatul tengok ajelah Malaysia Hari Ini. Time tuh xde siaran cite Indonesia.

jadi xde berebut-rebut tv 52inch


;P

Kuey-san said...
This comment has been removed by the author.
F A R Y N said...

ko nak aku kasi pelempang tak?
hahahahaa

kAy said...

heh bersyukurlaa atleast ur mom minat tgk cte indon bukan cite tamil.. alhamdullilah ;p

BuahKranjiDalamPerahu said...

ko dengar radio je lar yek...

Fatul Akrul Ramli said...

sumai..

Jeleznya keluarga bhagia..
:P

Amber..

Eh2, satu mcm je la.. :D

Kuey..

Baik tgk wanita hari ini je..
Huhu

Faryn

Nak,nak nak..

Kay..

Tp kadang2 dia suka tgk cter tu jgak..

Buah keranji..

Hihi..
Tak besh..

pink_butterfly said...

best pe citer indon, fatul~

Fatul Akrul Ramli said...

best ke?
cam same je sume cter2 dia..
kan kan

tiara said...

fatul...for someone like me yg bm tu mcm sial..i xpaham the ending...lol...but the whole story is funny though...ur mom exactly like my mom...once her movie start noone can change the channel..in the end my dad bought another tv n now our tv room got 2 tv...haha...y don u try dat...lol...coz i think tv is cheaper compared to ur satria neo...n neo isnt dat nice anyways...lol

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
neo is cool la dear..
n those who drive it looks young..
:D
btw,
i already hav 3 tvs in my home..
T_T

sarah al -idrus said...

hahaha. cita indon dugaan bertimpa2 sian gile aku engok sudah jatuh ditimpa tangga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008