Wednesday, November 11, 2009

blog kau best, tapi....

baru-baru ini aku dapat satu panggilan telefon yang tidak dikenali di telefon bimbit berkamera aku,

"hello, kau punya blog best.. tapi..."

dia budget macam saspens lah buat macam itu, lepas itu aku tanya,

"tapi apa?"

dia jawab balik,

"tapi aku tidak suka kau gunakan kata ganti diri, "aku" dan "kamu".."

aku tanya kembali,

"dah tu, kau nak aku guna kata gata diri apa? kekanda, adinda?"

dia jawab lagi,

"kau fikirlah.. bye"

WTF call aku semata-mata nak beritahu itu.. kalau mahu berkenalan, aku boleh terimalah.. tapi kalau macam itu, memang tidak boleh terima langsung.. tapi lepas itu, aku ada juga berfikir mahu tukar kata ganti nama diri.. mungkin kepada ini,

"hye u allz, i allz sini baru lepas makan kfc.. sedap gila u allz.. rugi u allz tak join i allz tadi u allz.. u allz apa khabar? i allz harap-harap u allz semua sihat-sihat selalu"

mungkin juga ini,

"salam sejahtera saya ucapkan kepada samad, ramlah, salmah, melati, kuntum dan lain-lain.. hari ini saya ingin menceritakan tentang kisah kehidupan saya.. saya baru sahaja selesai menduduki peperikasaan akhir semester.. walaubagaimana pun, itu hanyalah kertas pertama antara lima subjek yang saya ambil.."

atau ini,

"semalam gua tengok bola.. lu tengok bola semalam? lu tengok bola apa? gua tengok bola kawan gua.. besar tak besar sangat lah bola dia.. tapi gua rasa kalau lu tengok bola dia, mesti lu cemburu.."

yang mana menarik?

siapa pergi gathering ini? kalau pergi beritahu aku.. hanis zalikha tidak pergi, jadi aku tiada teman.. (-___-")

34 komen busuk:

atiQah adNan said...

just be urself... heee~

e l d y said...

wei, jgn tiru style gua !! hahaha !!

Dia x suka biar dia x suka.. bukan dia seorang yg baca blog kamu.. gua pun ada kes cam bro skrang, gua ignore jer ~

sya mansor said...

first time komen sini kot.. errr guna aku-kau boleh? hehe

gathering tu macam nak pergi. tapi segan sebab tak kenal pon sape yg anjur tu. soo... itulah dia

manje said...

u olzzz la...
baru style-style gituuuu
hahahaha
ntah pape~

Fatul Akrul Ramli said...

atiqah.. itu yang kita mahu..

eldy.. ceh.. perasan..

sya.. terima kasih sebab komen.. :) jom la.. sebab tak kenal la kena pegi.. baru dapat kenal2..

manje.. kau ingat aku azwan ali nox??

momguess said...

hahaha
yang akhir tu den suko
tang bola...
lalalla

{lumut} said...

mak ajak u pegi gath tu nyah...jom lah,..mak pon pegi gath tuh...mak pon x kenal organixer tu sblom neh..xpenah jejak kaki kat blog depa..pegi x nyah???

aku rse kata ganti diri kat ats tuh lg sesuai kot.

Fatul Akrul Ramli said...

momguess.. den raso den nak guno loghat nogori lah..

lumut.. aku tak reti nak bernyah2 ni.. nanti kau ajar okay.. yela2, aku pegi.. nanti kita date okay

cik EPAL said...

bila anda mahu link blog saya??
ok tak ganti nama macam ni??

klik nuffnang anda ;)

.rafiq. said...

hai cantek. cantek pegi ke gath tu? macam ramai je yang pegi.

{lumut} said...

jom ah rafiq...
cantik jadah nye ko tgo si fatul ni mcm tuh..haha...

ah kau nak date ngan hana.
tido ngan razman.
aku?
jadi maid je lah.
tukang angkat bagasi.mcm tuh?
derhaka korang neh.

Razman said...

aku bce tajuk n komen je..cibai tol lumut..aku bru nk gne bahasa nyah die gne dlu..bahasa gay btubuh sasa cmne ek? ada spe taw?

lumut aku book dh bro..ko jgn kaco..die dh stuju jd sesuatu yg boley dipeluk ketika kesejukan..berkongsi kesejukan katanya..

crazy_labelle said...

:d ni blog ko...
segala mende atas keputusan ko...
kalo die nak pkai saya awak ke ape, suro die bukak blog sendiri...
tamat...

chokio_nia said...

haha..len kali campak je hp ko..kan senang..tade dah org tipon..haha

hannamaruku said...

weh razman falut. korang ni aku tgk cam sweet ah. cam sehati sejiwa. korang couple la..please :(

Fifi Hanie said...

gile fanatik.bersyukulah u ade follower yg gt ambilberat sampai siap call call untuk bagi pendapat die yeah?

haha. sukatilah org nk gune kata ganti dr ape pun. style sendiri kot.

peduli diorg ckp ape. to me, u tetap best. ;p

hannamaruku said...

weh sape yg nak date ngn aku tu sape sape sape? lumut, aku nak date ngan kau pleaseee :(

lea said...

sapa yg call ko tue???
semangat die call ko semata2 nak komen tue je

Just_najmiE said...

nak suruh sy tepon plak ka?.. haha.. (^^,)

=MissRynn= said...

semuanya x best..sila jd diri kamu/awak/saudara..boleh?? :P

Bungakopi said...

aku & engkau. sedap x? (salam, tumpang lalu dek masuk x diundang)

-azwanbakhtiar- said...

dia suro kau muhasabah kot. nak tarbiah kau. tapi terlupa isi kot. entah.

cik EPAL said...

wakakaka....terima kasih kerana link...

klik nuffnang anda tanda terima kasih ;)

uchiha ct-k said...

tmbh lg 1....

"semalam ana pegi surau....
tapi ana bukan solat jemaah pun...
ana gi kaco itu anak2 dara yg lalu di situ...
ana berkate "hai anti...mau berdating dengan ana kah?"
lalu pakwe pompuan tersebut muncul dan berkate "anta pehal?" "

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

blog anda memg dah best lah.tidak perlulah dgr kate2 makhluk berkenaan;)keep on blogging with ur own way;)

kHairie said...

ah guna je ganti nama 'aku-kau; tuh.. apekes plak budak tuh nak tentukan macham mana ko bahasakan diri ko ngan orang laen, kalao dia tak suka itu dia punya hal la.. kalao ko nak variety kan sikit blog ko, sekali sekala guna ganti nama laen ok lah.. takyah tukar terus..

crazy_labelle said...

uchiha ct-k nye view mmg lawak... wahaha...

wanie said...

kme dowh xjenguk blog ni..
hihi..rindu lak nk gelak smbil bce blog niyh..exam mematikn niat menyinggah d blog lu baii..

eh fatul..
eh ke nk gune bai..
pe kes ni bai..
hoho..

Putra Al-Maliki said...

xyah ikut cakap orang.. ikut kata hati dah le.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

fitriah said...

haha fatul ko salu wat ak gelak. sekian.

cik peah said...

hahahaha..gila sengal..
aku rasa kau elok pakai yg u allz tuh..
tapi tukar ejaan uolls pastu guna my olls..bukan i olls..:P

IkanStim said...

nasib dia tak mintak " kite wat ringan-ringan nak tak? " n the caller is a guy

hahahahahaha

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008