Sunday, November 8, 2009

hoben jang hoben itu apa?

puas aku fikir apa maksud "hoben jang hoben".. baca blog orang lain, tak habis-habis cakap benda itu.. hoben jang hoben.. mula-mula, aku selak kamus.. cari perkataan hoben.. tapi tidak jumpa, paling dekat pun obor-obor.. lepas itu, cari pula jang.. tidak jumpa juga.. paling dekat pun jalang.. (-__-")

beberapa ketika kemudian, aku tengok rakan-rakan di YM ramai yang mula letak status mereka sebagai "hoben jang hoben".. aku tanya salah seorang dari mereka,

"hoben jang hoben tu apa?"

dia jawab,

"maksudnya robin jang robin.."

aku tanya lagi,

"betul ke? kau macam tipu aku sahaja"

dia jawab,

"hehe.. aku tipu sahaja.. aku lihat ramai yang letak status macam ini.. aku rasa hoben jang hoben macam comel, jadi aku pun letak la status macam ini.."

lepas itu, aku search di google pula.. mula-mula aku search ini,

"what is hoben?"

kemudian ini,

"what is jang?"

rupa-rupanya hoben adalah sekolah, manakala jang adalah nama penyanyi korea.. tapi, apa kaitannya.. kemudian teman sekatil aku bertanya kepada bakal peguam.. bakal peguam itu kata "hoben jang hoben" maksudnya lebih kurang sama macam "kejor yeop kejor".. tapi, "hoben jang hoben" itu untuk orang negeri sembilan.. manakala, "kejor yeop kejor" itu untuk orang perak..

SIAPA SURUH KAU PERGI GOOGLE "WHAT IS HOBEN", "WHAT IS JANG", "WHAT IS GONJENG".. KAN SUDAH JADI KELAKAR.. (cuba search gonjeng dekat youtube, nanti keluar video hanis zalikha menari..)

rupa-rupanya itu kata-kata semangat untuk pasukan bola sepak negeri sembilan.. sementelah itu, aku rasa aku sebagai orang kuala lumpur perlu ada kata-kata semangat juga.. kenalah lebih kurang macam "hoben jang hoben" dan "kejor yeop kejor".. jadi, aku rasa ini yang terbaik,

"kejarlah you kejarlah"

comel tak?

40 komen busuk:

~~ maira ~~ said...

hak2... kau nih sengal lah fatul... da x dek slogan negeri, ko pndai2 reka...

Razman said...

tidak tahu mengapa, rasa mahu terajang bila mendengar kata2 semangat mu itu..

Tijah said...

hahahah. kejar lah you kejar lah???
ni cam kena kejar ngan fondan je nih

Tijah said...

jap. jap. sy juga setuju dgn razman. huhu

NADIA vs BERON said...

lbih sesuai untuk d jerit oleh pondan slogan sebegitu rupe..haha

joegrimjow said...

xcomel langsung
kekeke!

gomo klate gomo

Jack-O said...

haha..
fatul kau mmg muke mntk plempang.
xcomel lngsg dowh..
ilang stress aku tyme2 exam ni lpas bc blog kau.
makasih yea!
:)

Pemadam Baru said...

comel2..


(gelak guling2 jap)

[z@ck] said...

sengal!
ahahahaha

FiFFyMaFiA (",) said...

ak ari tu malu gak, ak ingt mende la.. so ak konon2 perli kwn aku tulis gak mende tu kt ym. tapi ak salah tulis

jobin hang jobin

pastu kwn ak ym ak

jobin hotak kau! nak ketuk ngn jubin?

bibie_boodyn said...

oit!!!blogger n9 nak marah ko leh x jang??ha??hobin 2 maksudnyer...blasah!!!sebab mak aku slalu ckp kat aku cam ni " den hobin an kau kang kak ndak!!"jelas dan terang..ia adalah bermaksud belasah..manakala jang ialah..anak teruna!!!yang dipanggil ujang kepada singkatan jang sahaja!!x yah kau google la k??den sedia membantu sebarang kekonfiusan terhadap n9 language...

Independent Queen said...

Cute post i would say~!!! Hahahhaa. u made me laff.

bibie_boodyn said...

oit!!!blogger n9 nak marah ko leh x jang??ha??hobin 2 maksudnyer...blasah!!!sebab mak aku slalu ckp kat aku cam ni " den hobin an kau kang kak ndak!!"jelas dan terang..ia adalah bermaksud belasah..manakala jang ialah..anak teruna!!!yang dipanggil ujang kepada singkatan jang sahaja!!x yah kau google la k??den sedia membantu sebarang kekonfiusan terhadap n9 language...

chokio_nia said...

haha...lagi comel kalo nyah ckp cmtu kat ko..haha

Fifi Hanie said...

asal tak pernah dgr pun hoben jang hoben?haha.

ceh, ceh. org selangor punya slogan, up sikit eah? ada kebaratan di situ, :p

emma said...

pondan gile kejar u kejar...hahaha

manje said...

kejar lah you kejar...
hahhaa..funny but nice.sila la pakai kata-kata semangat itu ok,jangan tak pakai plak.

mlle tqa said...

haha..
kejarlah you kejarla..
cam sweet & geli pn ade :P
bgus lahh..sentence yg brani klu u ckp kt mak nyah ..
sure kene kejar 1 kl ..haha

Just_najmiE said...

hahahaha!!

hannamaruku said...

comellllllllllll

cik CumeY said...

tuh maksud blasah jang blasah lah..muahahahaha..bibie_boodyn dah marah dah..ahaks!

♥ EeiNz ♥ said...

eheheh...ape la fatul nih..
camne nk jd menantu nih ;p

momguess said...

boleh lah dari xde kan
lalalala

crazy_labelle said...

hobin jang hobin...
blasah jang blasah...

sape ajar kejar? anak murid n cikgu sama je.. :P

tringin nak tgk fatul pgang pom2 kuning, sambil jerit
hey abg zaquan...
kejarlah you kejarlah...

owh, so cute... orgasme i...

Siti Nornadiah said...

aahahah..
kejarlah you kejarlah..
siyes kalah!

:P

Firdaus Idris said...

xcomel langsung.....
burok lg ader la....
cam kaw...
hakhak

{lumut} said...

boleh bakar x entry neh?
hahha...

kretif tu yg mahal tuh.

mish lemon said...

haha..pos nie bejaye mereleasekan tensi..

Fatul Akrul Ramli said...

terima kasih untuk komen2 kamu semua.. tak sempat nak balas satu2.. esok ada exam ahiuwjaidjWTF.. sayang semua satu2..

fitriah said...

hahaha comel gile! ;p

- m y - said...

aku da try... ramai puji aku makin comel...

famia said...

ahkahkahakhakhaks.
tak ganas langsung orang kl.

cik EPAL said...

hoben??? polik bebenau..
sila google ;)

k0m4nd3r said...

Walaupon N9 Dah monang aritu, den totap ghaso nk golak guling2 lopeh baco N3 nih. ghaso nk golak sambil sepak tin kosong dengan hati gumbira walaupon kojo den banyak laie x siap. thanks pado fatul menceriokan pagi den nih. :D

Anonymous said...

porn [url=http://pornushi.ru/english-version/indian-sex/page-486.html]old fashioned pea salad recipe[/url]

Anonymous said...

hangguk eh..maksud hoben jang hoben tuh pukul jang pukul..ape pulak kejar lak??muddafakka

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

hobin jang hobin~ hobin si jang tu..agagga

MiSs YuU said...

kejarlah you... kejar lah.. awww.. comel nye! haha.. jom la sokong pasukan hobin jang hobin vs peteh ganu peteh hari ni.. hee :D

Cinta Alpha Lipid said...

Hobin jang hoben

Shida Waheeda said...

Oh baru faham :) ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008