Friday, November 13, 2009

kalau tiada myspace, boleh baca

perasan tidak? dahulu, masa myspace dengan friendster tengah panas, di mana semua budak sekolah wajib ada myspace atau friendster.. even kalau jumpa kawan baru, pasti akan tanya macam ini,

"kau ada myspace tak? friendster ke? nanti add aku.."

lepas sudah add, pasti akan dapat pesanan macam ini,

"HyE, ThAnX 4 dA AdD.. KoMeN My pIc k.. JAngAN SoMbOnG-sOMBONG.."

kalau nak comel lagi, mereka akan cakap macam ini,

"ThAnX!!.. KuMeN MY PiCcA K.. jAngan cHoMbONk-ChOmbONK NgAN KiTeW tAW.."

cuba bayangkan aku cakap macam itu dekat kamu.. haa, kan dah rasa nak lempang aku..

apa yang aku ingin sampaikan adalah, cara penulisan sesuatu pesanan itu.. nampak tidak contoh yang aku bagi dekat atas? ada huruf kecil, ada huruf besar.. cuba kamu tulis macam itu untuk karangan SPM.. mesti senang-senang dapat biasiswa untuk belajar di filipina, vietnam atau mana-mana negara yang tidak faham bahasa melayu..

itu adalah salah satu trademark budak-budak myspace.. tapi jangan tidak tahu, budak-budak myspace ada lagi satu trademark yang sumpah annoying.. setiap kali masuk page budak myspace, kamu mesti jumpa ini,


annoying gila..

itu lah dia.. suka ambil gambar sendiri.. lepas itu, kalau tidak lawa, guna photoshop untuk touch-up muka bagi cerah sedikit, kurus sedikit dan mungkin bagi tinggi sedikit.. kalau tidak reti guna photoshop, guna paint pun jadi lah..


sila gelak sekarang..


jadi, aku cuba untuk membawa trademark tersebut di facebook.. seseorang add aku di facebook, dan aku cakap dekat dia macam ini,

"HyE, ThAnX 4 dA AdD.."

lepas itu, dia balas,

"kau taip lagi macam itu, aku tak baca blog kau dah"

merajuk ah macam ni.. T___T


39 komen busuk:

hannamaruku said...

haha. sumpah rndu zaman myspace. semua gambar taknak stok edit kat adobe. pastu obses gle kira picture comments.

T__T

Razman said...

pic yang bstatus "bukan gay cuma seni" tu ko ambik kat myspace gak ke? lama tacap?

=MissRynn= said...

mujur den x addict ngn myspace..xske lgsg..

ain_dira said...

xda myspace sbb rase sgt annoying la. pekejadah mtk2 suh org komen pic kite.. nengok adk aku main myspace pun xsanggup..

ejaan pun xleh blahh wehh .

sayerp=saya
nak= na

benci2!

Chao~

.rafiq. said...

sEkaRang PowN kitEw Lyn mySpAce LaGi aPew..hEhE

Fatul Akrul Ramli said...

hana.. wow, berpengalaman..

razman.. bengong.. haha.. itu ada orang amikkan.. mesti kau tergoda dgn gambar tu kan..

rynn.. sama lah kita..

ain.. haha.. anti-myspace..

rafiq.. kau blah sekarang.. acece..

Hafnidah said...

terkena batang idung tol la.hehehe

Pemadam Baru said...

tang nih yang gile bangkai nye annoying..

"ThAnX!!.. KuMeN MY PiCcA K.. jAngan cHoMbONk-ChOmbONK NgAN KiTeW tAW.."

adeh..

(aku slalu screening activity online adikku..ade je ayat2 camtu, memg aku gulai dia)

lea said...

terus kena marah ker??
hahaha...

emma said...

ngko ni lawak x sudah2..penat aku gelak..ha3

milimilo said...

gmbr yg pakai topi senget tu sumpah klakar gile cm nak pecah usus gelak..haha..siot je..jgn bwk perangai myspace dkt facebook mahupun blog..heeeee c:

Miss Lula said...

setuju............
haha
sumpah annoying..
heh!

CikChelsea said...

tak layan myspace, tak suka!

friendster ada tp xde plak aku buat tulisan besa kecik n ubah bahasa standard kpd bhs yg kelihatannya sgt gedik.

dgn gaya penulisan mcm itu, no wonder la ada malay student yg dpt 7D utk paper bahasa melayu. kalau dpt 9G takyah ckp ah, aku rs dorg tak main myspce ke frenster har har harrr!~

Fatul Akrul Ramli said...

hafnidah.. haha.. sorry.. :P

pemadam.. apa barang gulai.. sambal tumis ah sedap..

lea.. haha.. macam itu lah gamaknya..

emma.. gelak lagi.. gelak lagi..

mili.. cehh.. comel apa macam tu.. barulah myspace.. :P

lula.. owh yeah..

chelsea.. haha.. nasib baik aku tak dapat 9G

atiQah adNan said...

macam-macam sekrang laa budak2 juga nak cari publisiti kan.. relakan je lee..

cik CumeY said...

muahahaha... nasib baik cik cumey tak buat camtuh!!!

hahahaha..

Shahira said...

hahahahahahaha.
the best post ever!!!!
keep it up!
:)

nyna said...

hahahhaha.
entry yg menarik hati.
xske org2 yg cm2.
thx 4 da add.
jgn sombung2.
haish!
bdk2 skola.
shortform xnk mengalah.
hahaha
fb ttp di hati.
;p

btw.ur blog sgt best!
thumbs up!
:)

Siti Nornadiah said...

hadoi..buat study eh?

{lumut} said...

gay gile gambar kau,tgk razman sudah teransang.sape mau jawab??hahaha...

aku xdek myspace.

fitriah said...

gmba yg pkai topi senget tu lwak. gagagaga

atreyu strange said...

camwhore untuk profile myspace is EPIC!

crazy_labelle said...

wahaha... so gay...

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

aku delete myspace aku 3 tahun lepas~


jijik betul bila student cakap, cikgu ni takde myspace lah~

cam aku peduli~ hahaha~

miss jawa♥™ said...

aku ada mespes k.dan...ada plak student poli yang da besa gedabak pon tulis cantu gak.

sangat-sanat
cantik-santik
kita-titew


ish..jijik+annoying!

chokio_nia said...

haha..ko ckp cmtu, smlm baru aku bukak my space sape ntah..prof pic nmpk kurus gle..skali full pic, mak aih...tertipu weh..

raihanah said...

sengal ah fatul!

amy emyla said...

hahhaa...kelako lar..
wlpn ak xknal ang neh
tp slalu bce ko nyew blog
kelako banget !

hahhaha..xley blah la tyme2 mude remaje wah3...ak rs nak delete skank account !hak2

Just_najmiE said...

1, 2, 3.....




muaahahahahahaha!!~~ XD XD XD
toksah la ckp camtu, sumpah BURUK gila.. aku pun taknak baca blog nih klau tulisan mcmtu.. sila masuk tadika n blajar menulis dan mengeja ya comel?.. (^^,)

atkh idyu said...

haha. rajin kan diorang tekan capslock selang2? aku penah post topik yg sama, unfortunately member sendiri sentap. adeh.

Fifi Hanie said...

dia org ni tade life, jadi rajinlah nk tean capslocklah, ape jadahlah kan.

org stgh mampus nk pendekkan spelling, die sibuk nk bg lg pnjg.heh.

itu bkan budaya myspace.itu budaya...org tade life.heheheh

Fifi Hanie said...

dia org ni tade life, jadi rajinlah nk tean capslocklah, ape jadahlah kan.

org stgh mampus nk pendekkan spelling, die sibuk nk bg lg pnjg.heh.

itu bkan budaya myspace.itu budaya...org tade life.heheheh

Wanie said...

haha. sumpah lawak.

~~ maira ~~ said...

haish... bo la nok letak gamba gitu. pah2 wak ore sero nok muntoh jah... hik...

[z@ck] said...

ak nk bt MS..tp kawan aku cakap..jangan..

budak MS ntah pape..

zzz

Jari Di Bibir said...

hahahahahhaa. kelaka kelaka.

cik EPAL said...

MEmaNg AnnOyiNG gAmBar Tu..JAnGAn LuPA KoMEN piC SaYA DI faCEboOk!

ada rasa macam nak lempang tak?? :D

khairierahman said...

hahahaha.. bodo gila orang tulis hurop besar kecik camtuh, benci gila doh.. hahaha.. nanti kalao aku add ko kat facebook ko cakap camtuh pon aku bagi mesej camtuh.. hahaha XD

MLD MLD MLD said...

HAHHAhahhahhaa...
betul ohhhhh..
guwe pon rase jelik ngan gaye2 sebegitu kat MYSPACE especially!

lawak a blog ko..eventho kenkdng de porn sket..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008