Friday, May 28, 2010

kenapa kentut kuat, tiada bau.. tapi kentut perlahan, bau sangat membunuh??

aku tertanya-tanya, kenapa beruang kutub tidak makan penguin?? hinggakan aku bertanya kepada hampir segenap warga formspring tentang itu.. mana tidaknya, beruang kutub merupakan omnivor, tapi dalam iklan di televisyen kata beruang kutub tidak makan penguin.. sebabnya, penguin dekat kutub selatan, beruang kutub dekat kutub utara.. tapi apa pun, ini merupakan satu fakta..

bagi seseorang yang mempunya kosa kata bahasa inggeris yang agak mantap, sebutan "Fucked Up" beliau berbunyi agak berbeza daripada biasa.. sebutan dia adalah begini "fak-tap".. dan bukannya "fak-ap", yang mana majoriti rakyat Malaysia menyebutnya..

tapi, pada hari ini, aku bukan ingin mengajar kamu cara mencarut yang betul, tapi, aku mahu berkongsi sedikit fakta yang aku dapat.. nampak tidak kaitan antara "fakta" dan juga "fak-tap".. nampak tidak?? nampak??

baiklah, kita mulakan.. Fakta Pertama, tahukah anda bahawa tahi hidung paling berharga dan termahal adalah milik Scarlett Johansson? di mana beliau telah menghembuskan tahi hidungnya di atas tisu, dan kemudian menjualnya dengan harga 5,300 US Dollar di eBay.. kalau aku mahu jual tahi hidung aku, ada siapa-siapa mahu beli tidak?? aku jual murah, RM5 untuk satu gram.. kalau ada siapa-siapa mahu, nanti email aku okay..

Fakta Kedua.. masih tentang tahi hidung.. tahukah anda, bahawa tahi hidung yang keluar bersama-sama dengan bersin, boleh mencapai kelajuan sehingga 100 batu sejam.. dan kelajuan itu bersamaan dengan lebih kurang 160 kilometer sejam.. laju tak? laju tak? lepas ini, boleh la main lumba-lumba tahi hidung dengan kawan-kawan..

Fakta Ketiga.. tahukah anda bahawa Sheyla Hershey mempunyai implan buah dada terbesar dunia?? di mana, beliau menggunakan bra yang bersaiz 38KKK.. dan tahukah juga anda bahawa hampir 60 peratus pembaca blog ini sedang google Sheyla Hershey??

Fakta Keempat.. tahukah anda bahawa seorang manusia normal akan kentut secara purata 14 kali sehari.. dan jika kentut itu dikumpul, itu adalah bersamaan dengan 500 mililiter.. ini adalah sangat cool okay..

Fakta Kelima.. tahukah anda, kadang-kadang otak manusia akan menjadi keliru dan tidak dapat membezakan antara tahi dan kentut?? sebab itulah kadang-kadang, kita ingat kita nak kentut, tapi tiba-tiba tahi pula yang keluar.. kurang ajar betul ..

Fakta Keenam.. tahukah anda Fatul Akrul Ramli sudah habis peperiksaan?? okay, yang ini tak perlu tahu pun tak apa..

44 komen busuk:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

fakta yang last tu...hehehe...diri sendiri eh?

adrinaqamarina said...

ouh,,,
fakta paling last tu diiktiraf ta?

first time na komen kat sini...
excited jugak kot...
=)

[z@ck] said...

nice facts
=)

Fatul Akrul Ramli said...

cik aida.. eh2, entah siapa entah..

adrina.. tula yang paling diiktiraf.. ngee

zack.. :)

Razman said...

babi..mmg aku google..mantap..haha

sesedaprase said...

fakta yg terbaek=fakta no 3

Fatul Akrul Ramli said...

razman.. aku memang tahu kau akan google..

sesedaprase.. baik gilaaaa...

nina mazda said...

sumpah dok gelak je baca entry ni dan juga i telah meng google sheyla hershey tu. lol.

Whoopz said...

3ple k? Nape k?

asfz lily said...

hahahaha..
fakta yang tidak diketahui...hahaha


http://asfzlily.blogspot.com

tiniBuncit said...

fullamak, klakar habis :) :)

Adila Ady said...

lawak la...=P

Dhada Yahaya said...

Fakta Kelima ta bleh bla . wahahahaha

Jantan Keparat said...

fakta ke lima...
geli!!!!

nurul nadia said...

yang ke 5 tu fak-tap..bukan fakta weiyh..

♥ Syira ♥ said...

dah lama takde entri macam ni, tibe-tibe sekarang baru muncul.

kemudian baru aku perasan fatul dah abes exam rupenye. lepasni tulis la banyak-banyak lagi kasi lebammm. nak tak?

kau update entri banyak-banyak kali tau! kalau kau tak update banyak-banyak kali aku panggil kau mala-un. haha.


:D :D

mYseLf said...

"tahukah juga anda bahawa hampir 60 peratus pembaca blog ini sedang google Sheyla Hershey"

kalo xde ayat ni tak tingin pn nk gugel. disebabkan ayt tui la tergugel plak.... haish.. ayat berhantu

♥ Syira ♥ said...

haku pun nak gugel jugakla tengok ape yang best sangat?

BELALANG said...

haha,,,, bllg shuke ;D

AyuE said...

aku pelik apasal aku boleh google sheyla hershey tu... termasuk jugak aku dlm golongan 60% cisss..tapi memang besar gila babi la dia pny...hakhak

QueenMIA said...

geli makk nokkss, ok. nak muntah pung ada niee.,

hannamaruku said...

TAK GOOGLE PONG. TAK GOOGLE PONG.

(: syai_sharif :) said...

ghrrrrrr
LOL :P

nuyuEna said...

wah~pengetahuan baru nih..
like2..lain2 de?ngee~

Fatul Akrul Ramli said...

fakta-fakta lain akan menyusul. sabar yea sabariah..

zither said...

hahaha.. lawakk

.rafiq. said...

fakta bra aje yang menarik.. tapi aku adalah antara yg 40 peratus tidak search..

-hazen said...

haha. babi. gua dah cuba tahan untuk tidak google.

tapi tak berjaya, kuriusity sangat menggunung. dan ya.

besar gila! haha.

Siti Nornadiah said...

rajin-rajin lah update belog!

Anonymous said...

haish. tergoogle plak. -_-'
lol. macam mana dia hidup dgn .... yang besar tuh.

Anonymous said...

haish. tergoogle plak. -_-'
lol. macam mana dia hidup dgn .... yang besar tuh.

Nurul Aqila Ahamad Kamal said...
This comment has been removed by the author.
ishiko said...

blogwalking... ^_^

MISH LOLIPOP said...

hahah..fakta yg ketiga tue xleh blah..ak pn gie la google nk tgk kbenaran..heeeeee

aisya zainal said...

nak jadi yang 40%.
nak jadi yang 40%..

aisya zainal said...

nak jadi yang 40%.
nak jadi yang 40%..

milimilo said...

macam mana nak buktikan kesemua fakta yg dibagi ni adelah betul2 fakta dan bukan auta?hohoh.

Roronoa Zoro said...

hahaha.. mmg kurang ajar betol fakta itu.. hahaha. kelakar..

Khairi said...

aku pun google yg implant bra terbesar tu hehe

http://myintuition2010.blogspot.com/ said...

hebat btul fakta nie.....ilmu nie....hehehheh...

cikkiah said...

hahahah!!!! terkentut2 baca..muahahah

farah rahim said...

haha..senak perut aku ktawa..

Linglung said...

tahukah anda entri anda ini mcm cilake..buat gua tersengih sorang2 mcm kerang. lg satu gua pun tergoogle sama Sheyla Hershey tu...damn!!

bluebrownayeisa said...

rasa nak bg link post ni kat adik. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008