Monday, August 2, 2010

bila kamu kecil, semuanya comel

ingat tidak zaman-zaman friendster dahulu?? okay, bukan dahulu la.. sekarang pun ada yang main permainan itu semua.. lagi.. boooo siapa yang main friendster, booooo.. cehh, aku dulu pun hari-hari buka friendster.. sehari tidak buka, umpama tidak buka blog Hanis Zalikha dalam masa 20 saat..

aku bukan benci friendster ke apa.. cuma tadi aku teringat tentang friendster.. iaitu zaman yang kamu boleh bangga yang kamu sebenarnya tahu menggunakan internet.. sebab dulu dekat skolah orang selalu tanya,

"kau ada friendster tak?"

dan bila kamu jawab,

"oh, apa tu?"


kamu adalah loser.. jadi jawapan yang terbaik adalah,

"ya, saya ada friendster.."

sambil buat muka riak.. sebab masa itu tak ramai yang ada friendster.. kalau ada pun, dia letak gambar digimon la, barbie la, biskut la, tin la dan bermacam-macam lagi benda bukan hidupan.. tapi, apa yang menarik tentang friendster dahulu, bukannya gambar-gambar penggunanya, tetapi lebih kepada nama penggunanya..

aku ingat lagi, aku sedang chat dengan rakan baru aku tentang friendster dia,

"weh, kau ada friendster tak? nak add.."

dia jawab,

"oh ada-ada.. add lah.."

aku balas balik,

"tapi, kau guna nama apa dekat friendster?"

dia jawab balik,

"mISs CuTeyzz"

okay, nama sumpah comel.. comel sampai seluar nak tertanggal.. itu salah satu nama yang menarik.. ada lagi,

"baby cayunk, iena mucuk, ita slimz, ira cuns, kitewcintewdiew"

dan banyakkk lagi.. tapi kan, apa yang tidak menarik tentang mereka semua adalah, tidak ada seorang pun yang melambangkan nama mereka.. maksud aku, bila nama dia ira cuns, dia langsung tak cun.. bila nama dia miss cuteyzz, dia tak ada lah cute pun.. dan bila nama dia ita slimz, sumpah wehhh, sumpah dia tak slim..

tapi bila nama dia iena mucuk, agak-agak dia betul-betul mucuk tak?? oh, sebelum itu, mucuk itu apa ya??

28 komen busuk:

Mya said...

haha.. ok lawak..
zaman kegemilangan kot frenster ni dulu2...
haha...

Siti Nornadiah said...

oh dem..
fb sekarang pon nama dah pelik-pelik okay..

Khairi said...

kat internet ni... ramai orang nak jadi spiderman... betul!

Bungakopi said...

baru smalam hati aku tgerak nak buka fs. kali pertama slepas kewujudan fb. kira lama gila ar tak bukak. xde apa pon kat ctu. huhu

Anonymous said...

Hahaha.....nama, identiti n etc zaman friendster mmg lucu... lum cita psal irc lagi...hahaha lg hampeh

anisizatyA.J said...

Mucuk tu sejenis makanan! Haha

nurul nadea said...

hapesal entry ni macam tergantong? ko gi berak dulu ea?...

IERA HAJERAH AZMAN said...

hahaha.. terbaek la kau!

Razman said...

yg guna nama cuteyy (bunyi mcm kotey) biasanya gemok, yg guna nama cunz biasanya, haishhh..tak sampai hati la nk ckp..err..aku bterus terang sgt ke?

dan kat blog pn rmai nama cmtu. haha

reen_sofee said...

hahahaha
aku tak dak pon menatang frenster tuh!

.s.o.f.i.a. said...

setuju sambil gelak guling2.........he he.....

AyuE SurihanyOt said...

ayue comel..cam sedap je nama tu...

~kuyam~ said...

kah3!alergik betol dgr name2 d ats :P

Farid MOFASAD said...

friendster.... dari situ gua kenal bapok2 berjaya...

ejejejeje

sofia said...

hahaha. sekarang pun masih ada dekat blog dekat myspace. nasib baik facebook dia filter sikit. lagi lagi kalau pakai simbol. pening kepala aku baca :)

DuniakuAbstrak said...

besa la..masing2 nk tnjolkan imej menawan tertawan menarik ..haha

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

ok lawak.hahaha.aku setuju gila.kalau yang cute tue mesti gemuk.kalau yang cun tue,ada la sikit-sikit muka minah rempit.

Aziati Wan Haron said...

Hahaha ya betul. dulu semua org kena ada friendster baru cool. skrg semua kena ada FB la twitter la... hahaha

nAzAriAh MohD MurAD said...

Alah biasa lah kalu nak buat id... bukan setakat kat friendster jerk facebook,myspace,sebab id tu dibuat kat email add kan??
kekadang diaowang pilih id tu saja suka2 n x pon dia owang tau id tu melambangkan diri diaowang......

erm mucuk tu binatang ke??kekekeke....

nursarah said...

kebetulan aku baru je bukak lama friendster petang tadi setelah 6 bulan tak bukak. nasib baik email n pasword still ingat setelah beberapa percubaan log in error. wakaka!

errr. aku dulu pun guna nama dila cun. 'alexandriana'. lol. ntah apa2 zaman friendster dulu. zaman muda mudi kowt. hahah!

Anonymous said...

Good fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

Linglung said...

hehe..terbaekk! gua sempat juga layan myspace dulu dlm setahun..keh keh keh..ada la kenal gadis2 bernama samaran spt di atas..

Anonymous said...

kah5!! mmg p0n...bkn d0lu,skng ni p0n mmg ade yg cm tu..aku sndri p0n x paham! mmg lah cute @ cun,tp xpayah la nak menti0n kot~~ mcm per**** jek! ngeh3..jgn terase ek sape2 yg penah wat cmtu..tp bet0l ape~ lalalala

K2r~90 said...

gua terusgune myspc add indie band nye fasal, pe kejadahnye aq neh

ash_asrah said...

buat ash terguling guling membaca entry...haaa ash mereng..ohh tidak..

.o r k e d. said...

haha.stju sgt!!

ade jgak yg guna abg gagah la, abg tu la ni la.yew~

Am-e-Kun said...

haha..zman fwenster dah lenyap dah..
tp still terigt2 ek..

E.I said...

hahahha.adoi.
nasib baik tak pernah buat camni. *cover-cover*

hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008