Wednesday, December 29, 2010

Babi Comel

bagi sesetengah orang, babi adalah makanan.. babi juga mungkin jadi haiwan peliharaan.. mungkin juga kata-kata carutan.. tapi bagi orang lain, babi adalah manusia.. haa, jangan main-main.. dulu masa dekat sekolah, kawan-kawan aku ramai yang dapat nama timangan haiwan, antaranya, tiger, kambing, panda, cipan, semut dan bermacam-macam lagi lah.. tapi memang tak pernah dengar orang ada nama timangan babi.. sehinggalah sekarang..

aku pun tak faham macam mana orang tersebut boleh dapat nama babi.. apa masalah ibu bapa dia??

"abang-abang, bila kita ada anak nanti, kita nak namakan dia apa ea?"


suaminya menjawab,

"babi.. aku dah tiga minggu tak update blog.."

jadi, mungkin ini salah satu punca anak mereka dapat nama babi.. mesti kamu semua tertanya-tanya apa jadah nama orang babi kan.. haa, ni bukti dia..



ini babi yang cantik punya.. bukan sembarangan babi.. aku pun sanggup cakap,

"im in love with Babi"

paling menarik kalau dapat tukar status relationship dekat facebook kamu, "In a Relationship with Babi".. tak ke bangga mak bapak kamu nanti??

23 komen busuk:

adrinaqamarina said...

haha, tau pasal dye ni. dye penyanyi ke model entah.

tapi memang salu sangat jadi isu, padahal nama dye~~~

HazlaL said...

muahaha,,femes tu bro,,muahahaha

AISHA INANI said...

ishh ada ker bangga..
pelik2 kan nama diaa. haihhh!

Ciki said...

cantiknye name die.. huhu

aku.mamalia.wanita said...

dia bangga nama dia babi.. binti apa? tonyok?... hahahah.. LOL

Khairi said...

dah lama aku nampak si babi ni fatul.

diyana said...

Sumpah aku cari minah babi ni kat fb td haha bukan sebarang babi skali babi cantik ko.

ArtOOne said...

aku boleh byg masa babi kecik2 dulu main sorok-sorok dgn kawan-kawan dia:

"Babiiiii o babiiii... mana kau sorok babi"

hurmmm..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ada gak org cm ni ek...adoiyai...

Yong Sofea said...

wakakaka! kelakar kott. kesiannya nama dia babi.

Biela Sapine said...

pelik pelik je

wannurfazrini said...

bwahahahahha

aisya sakaria said...

dalam bahasa mana tah babi tu maksud dia ayah. bahasa mana dah lupa dah. haha. pelik pelik je

aisya sakaria said...

dalam bahasa mana tah babi tu maksud dia ayah. bahasa mana dah lupa dah. haha. pelik pelik je

A I N A said...

kesian dye.ahahaha

Kuey san said...

Dia bukan Malaysian. Jadi dia dan mak pak dia xtau babi itu apa. mungkin dalam bahasa dia, babi itu membawa makna 'Putih & Suci' ataupun
'Kerana Diriku Begitu Berharga'.


:p

cAmca Dan GArpu said...

femes dia nieh!

Rara Nasiha said...

kelakar wehh. nama lain banyak, babi jugak jadi pilihan.

cik fatin said...

kesian giler dya.HAHA

Encik Tikus said...

tak silap aku nama penyanyi tue babi binti tenuk kot. ehh ehh boleh pulak ada binti ? LOL

Anonymous said...

hahaha..baby tpi jdi babi kot..haha..

BilaHujanTurun said...

HAHAHA

faiz_nordin said...

hahaha lawak bro lawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008