Saturday, December 4, 2010

gua tengah sangap lubang ni

bila tiap-tiap kali aku masuk blog aku sendiri, lepas itu nampak gambar DDR, aku rasa kecewa dengan diri sendiri.. sudah la dekat atas sekali, nasib baik gambar header aku bukan DDR.. jadi, disebabkan itu, aku update lah jugak..


bila terbaca blog Ohbulan! pasal cerita Aku Masih Janda, terus terasa nak tonton cerita melayu.. sebenarnya, aku jarang sangat tengok cerita melayu dekat pawagam.. (kenapa aku rasa kelakar bila sebut pawagam?) tapi kalau tengok dekat tv tu biasalah.. bila tengok poster dia pun rasa ghairah dan gersang.. (sila klik link tersebut untuk mengetahui maksud gersang yang tepat)



paling cannot go dalam trailer filem ni bila Ashraf Muslim yang aku rasa watak dia seorang yang agak berilmu dalam agama bertazkirah bagai dalam kelab malam..

"setiap arak yang kita minum bersamaan 40 hari amalan kita tak diterima oleh Allah"


aku yang bukan kaki clubbing ni, bila tengok trailer tu terus terasa nak pergi mana-mana kelab memasak yang terdekat.. eh tak, kelab malam.. mana tidaknya, pergi kelab malam boleh bagi tazkirah.. aku kan pernah jadi speaker dekat Surau Al Hidayah.. hehehehe..



bahaya farid kamil ni, dia dah sangap lubang dah sekarang.. itu hari nasi lemak 50 sen dalam cerita Cuti-Cuti Cinta.. sekarang dia main lubang pulak.. tapi aku tak faham sebenarnya, apa maksud dia sangap lubang tu eh?? sangap tu apa?? sangap lubang pulak apa??

bila aku google sangap lubang, gambar ini yang keluar..



mereka ke lubang yang dimaksudkan?? kalau anda ada definisi yang persis mengenai sangap lubang, marilah berkongsi.. ilmu didada kalau disimpan nak buat apa?? buat besar dada saja.. oh sebelum itu, kenapa sampai sekarang tiada siapa yang mahu belanja aku tonton filem 2 Alam?? selagi aku tak tengok cerita itu, selagi itu lah DDR tak dapat RM20 Juta dia.. sebab aku sudah bercadang nak tengok 3, 4,5 ratus kali.. bukan nak tengok cerita dia pun.. tapi nak tengok gambar DDR masa awal-awal filem itu start.. DDR, you are so adorable..

30 komen busuk:

Encik Bell (beLalaNG) said...

tgk trailer... pening skit.. mana satu awek ashraf muslim pun tatau...
either raja farah ker atau sorg lg tu...

fiDooo said...

publisiti murahan tu, biasalah bro, huhu...

liyana said...

goli lak ai tgk tajuk eh. mengeksploitasi sungguh

Anonymous said...

damn!
lebey kurg akal DDR nak attract org
cite benda x senonoh
lepas tu claim nk bagi mesej yg bermoral blablabla

-eton-

adrinaqamarina said...

macam ada sorang ulama tu kan, dye pegi bagi ceramah kat disko dengan pub, so lepas tu, orang semata2 pegi disko sebab nak dengar ceramah dye, lama3 ramai yang berjaya dye tarik ke pangkal jalan.

sebab dye cakap, kalau kte dok bagi ceramah kat masjid je, yang datang tu kebanyakan yang oke, apa kata try ceramah kat disko dengan pub pulak.

huhu. saje cakap sebab teringat part asyraf muslim tu kan.

ngee~!

saraa said...

kahkah part ashraf muslim tuh ta tahan sungguh

buDAK keCIK said...

wa sgt minat ashraf muslim~!

mr.syazwan said...

wa da tengok filem ni

not bad laa

pisst kalau mau g clubbing buat tazkirah ajak wa sekali ye

nak gak sama2 berdakwah

hehehehe

MATAHARI said...

jom dakwah kat pub.

Asyraf Kamarul said...

hahahaha gelak berguling2 aku baca psl sangap lubang tu..
sekali search kat google gmbr lain yg kua...

zarifahmr said...

FK sangap lubang diana amir? hmmm lakonan diana amir ni makin menjadi2 kot..bapak dah la tnc uthm. malu pun ade aku tengok. haih haih haih

hamzah ian said...

dem..

melle. said...

ashraf muslim asyik watak ustaz je

eqacashperlala said...

boleh pulak ashraf muslim follow g club
cam haram..
haha

Tuan Din said...

sangap lubang = nak sangat lubang

wannurfazrini said...

walaweyhh org melayu suka sgt buat cerita mcm ni ! org melayu dah la cpt terpengaruh!

hannamaruku said...

farid kamil hengsem yeyeargh

::sherry:: said...

Tajuk tu mahal. Mahal beb.
CONFIRM orang baca ! HAHA.

Afiqah Azmee said...

apeksni keluar gambar pokcik mokcik kesian wohh ;D *takleyblaaa

Fatul Akrul Ramli said...

@belalang.. pergh, ada awek ke alim2 pun??

@fido.. betul2..

@liyana.. biasala, nak tarik audience..

@eton.. betul2, geng2 ddr gak ni..

@Adrina.. agak stylo ya..

@sara.. tahan ya..

@budak kecik.. baik lu minat gua..

@syaz.. dah kuar ke?

@matahari.. dakwah dekat surau dulu la..

@asyraf.. jadi, apa maksud sangap lubang?

@zarifah.. oh, ayah dia tnc ke??

@hamzah.. tak boleh pendek lagi komen?

@melle.. tu je yg dia hebat..

@eqa.. tula pasal..

@tuan din.. maksud nak sangat lubang?

@fazrini.. ni pun trpengaruh gak ni..

@hanna.. boo

@sherry.. haha, tak sangka kau komen

@afiqah.. nasib tak kuar gambar hanis zalikha

zarifahmr said...

iye, sape tak kenal prof amir. baik gila kot. suka belanja makan. hehehe

Redbloodsnow said...

eeee...aku nkkk tgk citerr nih. mesti best giler. nk download ah if ade..kehkehkeh :P

hamzah ian said...

demmit.. (panjang sikit)

Melati said...

mcm best jea citer ni,.

DuniakuAbstrak said...

ada mesej.. ada seksi2 jugak..haha

A.D.A.M. said...

Ko punya ayat tang asyraf muslim tu mmg tak tahan la. hahaha.

lotikus disarimankan said...

owh farid kamil.cuti-cuti cinta kecoh nasi lemak lima posen, aku masih dara, sanggap lubang.lepas ini apa?Hehehehehe...

EZATUL HANI said...

aku nak tengok cerita ni,
eh salah
aku nak tengok asyraff muslim
wkakakak

fira said...

ape la entri, gile kontroversi.cite skrg mmg mcm 2, selambe je wat ayat2 lucah.
x kan sangap lubang ko x tau ?. mengarut lah. hahaha kelakar

aqmar said...

sangap toe.. ketagih kot..kiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008