Monday, February 14, 2011

saya tak ada BB, saya tak gay

kurang ajar betul.. lamew gilew tak update blog.. tibew-tibew rasew bersalah pulak.. tapi tak mengapew lah, tahun baru ini aku nak berubah.. cehh, tibew-tibew nak berubah ikut tahun baru cinew, tahun baru hijrah taknak berubah pulak.. #somalaysian.. kehkeh, akuw dah pandai buat hashtag dah sekarang.. kamu ingat aku tak update blog sajew-sajew kew? ha, sebenarnyew selamew aku tak update blog, aku bertapew.. bertapew depan dinding, nak belajar gunew twitter..

hasilnyew, aku punya twitter dah aktif pom pom pom.. kalau sehari tak bukak, samew lah macam tak bukak spender.. faham tak macam manew perasaan tak bukak spender dalam 3,4 hariw.. aku pun tak faham sebab akuw tak pernah tak bukak.. kehkeh.. (tibew-tibew ceritEW pasal spender)

masew zaman sekolah rendah dahuluw, gajet yang paling popular adalah cyber pet, tamagotchi, digimon dan segala mak nenek menatang tu lew.. tapi cuba tekew sekarang ini apew yang popular? jangan buat tak tahu pulew.. blackberry dengan iphone lah yang paling popular sekarang.. dekat dalam ofis akuw kat klcc tu, boleh kata 99% yang gunew iphone atau BB.. dan akuw lah yang menyumbang kepada baki 1% lagi tu.. hebat ke tidak?

entahlah, akuw pun tak tahu apew yang best sangat dengan BB dan iphone.. sebab phone yang aku adew sekarang ini, aku rasa lagi canggih dari BB.. bukan apew, sepanjang hayat akuw gunew handphone, akuw paling banyak sms dengan call jew.. tak adew nak cek email, nak chat, nak main game, nak check in bagitahu semuew orang kau dekat manew..

kamu semua tahu forsquare tidak? foursquare atau 4sq ni membolehkan kamuw bagitahu dekat orang lain kamu ada dekat mana.. yelah, macam lah orang lain nak tahu kamu adew dekat mana, selain dari emak kamu sendiri kan.. itu yang kamuw biasew nampak dekat facebook ke twitter ke, yang BB boys ni check in dekat sesuatu tempat.. padahal dulu masew tak pakai BB/iphone, lepak dekat kedai mamak, sekarang lepas dah boleh check in guna 4sq, tiba-tiba je suka lepak dekat Starbucks la, Celebrity Fitness la, Butik Gucci la.. #ehterasake

tapi aku rasew orang yang pakai BB atau iphone ni mesti rasew hebat bila dapat update status dekat facebook, lepas tu adew tulis "via Blackberry" atau "via iPhone".. banggew tak ingat tau tak.. padahal adew saja application dekat facebook yang boleh buat status jadi via apew-apew sahajew yang kamu nak.. via public phone pun adew tahu..

lagi satu, aku perasan yang budak-budak yang pakai BB ni selalu sangat typo.. macam nak ejew babi jadi babu, bengang jadi vengan, durian jadi surian, saya jadi sata dan bermacam-macam lagi lah.. tak larat aku nak senaraikan.. taktau la kalau korang seronok typo, tapi bagi aku yang terpaksew menelan pahitnya typo, memang rasa nak bakar je BB korang tu.. faham?

aku cakap banyak-banyak pasal BB dengan iphone ni, risau phone aku kena bakar pulak dengan pengguna-pengguna BB/iphone ni.. aku rasa aku perlu berhenti di sini.. mesti kamu rasa nak lempang aku sebab aku comel, lepas tu perkataan suma ada ew ew.. sajew jew nak promote mamat ni, sebab dia tak hensem kan..



eh, jangan lah marah BB boys, aku pun ada BB jugak.. kehkeh.. tapi aku tak reti gunew.. sebab aku ni dari zaman batu.. kalau kamu bagi aku batu, memang aku pandai gunew.. okay bai..

22 komen busuk:

zmah said...

Letih akak baca panjang betul.

antudegil said...

kalau sehari tak bukak, samew lah macam tak bukak spender.. faham tak macam manew perasaan tak bukak spender dalam 3,4 hariw

nais! i likes! huhuhu. aku pun skrg tgh blajau nak bertwitter2 ni.. ikikiki

Entri Terkini : Realiti Kehidupan: Pengemis Lebih Kaya Dari Kita

zarifahmr said...

mumuncung mulut kitew bacew taww, pok kangg

aisya sakaria said...

eww apew niew tak sukew taww. ewww

Nica said...

eww.. adoiwwww penat tau I gelakkk kawww kawww bacew entry niewww..

emma...bukan nama sebenar said...

via public phone memang x menahan..haha

athirahzaki said...

dah macam mulut itik masa bacew entri ni.
eh silap, baca.
hehe.

~kuyam~ said...

ada lg abg en.anwar hadi ni
pemes gilewww die
urghhh..xleh la fatul
femes gila diaaa :D

wannurfazrini said...

kau br pakai twitter kan ? konpem2 kau beli bb/iphone . haha

tp tak perlu la yg mahal2 , yg leh connect wifi cukup , leh twitter , leh poksquare . hahah

A I N A said...

haha.sengal nye entry!;P

Afiqah Azmee said...

babu #typo betul taw kaw terjuih bibir akuw.

aanywayy, takde BB, tak gay, dan okayy :')

Pja Ismail said...

adoi lewww, lelah nak bacew leww! hahaha

Izlan HoiHoi said...

demmit...i terasye auwwww

Tupai Karan said...

ahaa isok aku nk update status via pablik fon gak ah

Kap said...

lenguh otak aku.
yewwwww.

Fatul Akrul Ramli said...

zmah.. heeee.. lama tak update, kena bg pjg kaw2

antudegil.. moh le folo kitew

efa.. pok laa.. tsk2

aisya.. jangan nak ew ew sangat

nica.. jgn leww begituww

emma.. via nokia 3310 bleh tahan?

athirah.. haa, tu sejenis senaman tu

kuyam.. fames ke dia?? (nada jealous)

wan.. eh mane adew.. pakai nokia 3310 jew

aina.. terharu tauu

afiqah.. babu betul

pja.. alolo, kesian diew

lan.. hehe.. kau pakai ifong, lain citer

tupai.. jgn lupa cek in 4sq skali

kap.. ce citer otak lenguh cane

♥CIK SHA♥ said...

penat nak baca weh..banyak sangat eww eww..

Jaja G said...

i totally agree wit ur opinions...bkn nk kutuk org pkai BB/iphone, tp SESETENGAH drpd dorg cm bajet hebat and up-to-date je...like, please kite ni dh ketinggalan bbrp tahun dh psl BB/iphone...kalau dh taw BB/iphone ni mmg ade kebaikan,knp xbeli dari awal lg kn...kene tnggu org ramai beli br sibok nk beli...unlike me, i love something that is 'uncommon'...my dream phone, T-Mobile Sidekick...function x hype sgt tp design die cun...

Fatul Akrul Ramli said...

sha.. hehe.. suke lettew

jaja.. gimme five jaja.. sidekick was a trend back then.. my dream phone, nokia 3310.. lol

Zuratul Ain said...

ewww menci gilew dengar owang cakap macam nie.HAHAHA.

Cool ah you brader.Ingat orang pakai bb je ke yang cool.You lagii cool.ngeh ngeh.

Cinta Blueberi said...

oh mamat tesl ni.inianwarhadi kan..hehe.mmg menarik video ni.kenal ke?

Nurfarahana Abdul Aziz said...

penah sound cousin sbb msg banyak yeww manew..napeww..haih..rimas ! lemas !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design by infinityskins.blogspot.com 2007-2008